Do práce na bicykli

  • Spravodajstvo
  • 7. apríla 2014, 14:27
  • Autor:MsÚ

Mesto Piešťany v spolupráci s ministerstvom dopravy vyhlásilo súťaž „Do práce na bicykli“. Do súťaže sa môžte zapojiť aj vy.

Súťaž „Do práce na bicykli“ vyhlásilo ako celonárodnú súťaž Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Organizačným a odborným garantom na celoslovenskej úrovni je národný cyklokoordinátor. Súťaž má podporiť využitie bicyklov na pravidelné dochádzanie do práce a aj týmto spôsobom podporovať rozvoj cyklistickej dopravy v mestách. Termín súťaže je od 1.5. do 31.5. 2014.

Na úrovni Mesta Piešťany organizuje súťaž a jej vyhodnotenie Mestský úrad Piešťany – Referát územnej správy, úsek dopravy. Cieľom súťaže je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia a tiež aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel.

Termín registrácie je od 07.04.2014 do 27.04.2014, prostredníctvom online formulára zverejneného na www.piestany.sk a na FB alebo prostredníctvom formulára taktiež zverejneného na stránke www.piestany.sk, ktorý je potrebné vyplniť a zaslať na mailovú adresu dopracenabicyklipn@gmail.com. Z jednej spoločnosti sa môže zapojiť neobmedzený počet tímov. Každý týždeň bude jeden zástupca tímu zasielať týždenný výkaz najazdených kilometrov vždy do nedele do 24:00 hod. za príslušný týždeň. Týždenný výkaz bude zverejnený na www.piestany.sk a je ho potrebné zasielať na adresu dopracenabicyklipn@gmail.com.

Vyhodnocovať sa budú nasledujúce kategórie:

– počet najazdených km do a z práce bicyklom za jednotlivcov a tímy
– počet ciest uskutočnených do a z práce bicyklom za jednotlivcov a tímy
– bonusová kategória: žrebovanie jedného účastníka s pomedzi tímov, ktoré najazdili na bicykli do a z práce aspoň 2/3 ciest

 
Mesto Piešťany samostatne vyhlásilo doplnkovú kategóriu pre školské zariadenia. Budú sa počítať najazdené km za žiakov a študentov za jednotlivé školy na území mesta Piešťany.
Všetky školy budú priamo kontaktované (registrácia nebude verejná). Po ukončení súťaže budú slávnostne vyhlásené výsledky za mesto Piešťany, následne národný cyklokoordinátor vyhlási celonárodné výsledky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián