Hádzanár Valo vo Wetzlare už len do leta

  • Spravodajstvo
  • 4. apríla 2014, 08:50
  • Autor:sita

Spolupráca slovenského hádzanára a piešťanského odchovanca Daniela Vala a nemeckého bundesligistu HSG Wetzlar sa skončí v lete tohto roku spolu s uplynutím platnosti terajšieho kontraktu.

Internetová stránka klubu ďalej uviedla, že funkcionári pri rokovaniach nedospeli k dohode o prípadnej novej zmluve s 34-ročným hráčom. Pripomenuli aj, že ľavák prišiel v júli 2009 z MT Melsungen a zaradil sa k najefektívnejším kanonierom „zeleno-bielych“.
Na skúseného reprezentanta SR sa v ostatnom období lepila smola. Najskôr sa v závere uplynulého bundesligového ročníka nevyhol operácii kŕčových žíl, v júli 2013 ho v príprave postihlo niečo ešte horšie – roztrhnutý predný prekrížený väz znamenal operáciu kolena s pôvodnou prognózou polročnej výluky, tá sa však natiahla. Pravá spojka momentálne stále pracuje na návrate, uviedol portál klubu.
„Daniel je absolútne príkladným profesionálom a v mnohých smeroch vzorom pre mladších hráčov. Od svojho ostatného zranenia disciplinovane a extrémne tvrdo maká na comebacku a sme si istí, že najneskôr koncom leta bude znova stopercentne fit,“ povedal športový riaditeľ Björn Seipp a dodal: „Daniel má určite pred sebou ešte niekoľko úspešných rokov kariéry a rozlúčka s ním aj jeho rodinkou nebude pre nás ľahká. Máme však s jeho postom iné plány, chceme už hľadieť do budúcnosti.“
Samotný Valo skonštatoval: „Pochopiteľne, že sa mi bude odchádzať ťažko, pretože ja aj moja rodina sa tu cítime veľmi dobre a spoznali sme veľa skvelých ľudí. Rozhodnutie mi oznámili a vysvetlili v dostatočnom predstihu. Ako profík to akceptujem a teraz sa budem koncentrovať na to, aby som bol čo najskôr pri plnej sile. Samozrejme, bolo by úžasné, ak by som sa ešte mohol predstaviť pred našimi senzačnými fanúšikmi. Podľa lekárov robím pokroky.“

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 1. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav