Výstavbu novej atómky môžu Piešťanci pripomienkovať

  • Spravodajstvo
  • 2. apríla 2014, 13:29
  • Autor:jk

V tesnom susedstve jestvujúcich blokov elektrárne v Jaslovských Bohuniciach sa má vybudovať nový jadrový zdroj.

Jadrová energetická spoločnosť Slovenska (JESS) už vypracovala k nemu zámer o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a piešťanská verejnosť ho môže pripomienkovať do 9. apríla.
Keďže dokument „Nový jadrový zdroj v lokalite Jaslovské Bohunice“ zo zákona podlieha povinnému zisťovaciemu konaniu, občania môžu do neho nahliadnuť na mestskom úrade v Piešťanoch a prípadne svoje stanoviská zaslať ministerstvu životného prostredia.
V súvislosti s novým jadrovým zdrojom generálny riaditeľ JESS-u Štefan Šabík spolu s riaditeľom úseku bezpečnosti Tomášom Vavruškom navštívili Rema Cicutta nielen ako primátora mesta, ale aj ako predsedu Združenia miest a obcí, regiónu JE Jaslovské Bohunice. „Zástupcovia JESS-u ma informovali o zámere k novému jadrovému zdroju, ktorý sa zaraďuje medzi strategické dokumenty Slovenskej republiky. Zatiaľ je nezodpovedaných veľa otázok, treba ohraničiť riziká, ani nie tie bezpečnostné, ako ekonomické,“ uviedol pre Piešťanský týždeň R. Cicutto.
Na našu otázku, čo z tejto skutočnosti vyplýva, eventuálne vyplynie pre mesto, odpovedal: „Sme dotknutým orgánom ohľadne posudzovania tohto projektu predovšetkým v oblasti životného prostredia a jeho dopadov.“

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 1. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina