V Piešťanskom týždni 14/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 1. apríla 2014, 09:39
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už dnes sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Na Kolonádový most žiadajú grant 1,7 milióna eur
Piešťanská radnica dokončuje posledné kroky, aby bolo možné podať žiadosť o grant na rekonštrukciu Kolonádového mosta. Tú treba odoslať najneskôr do 8. apríla. Obnova mosta neráta iba so zlepšením technického stavu konštrukcie, ale hlavne s novým využitím. Komerčné zameranie by sa malo zmeniť na informačno-prezentačné služby.
V Drahovciach zdemoloval prípojku, autu sa nič nestalo
V stredu 26. marca napoludnie narazil do plynovej prípojky na Školskej ulici v Drahovciach vodič osobného auta Hyundai Santa Fe. Silný náraz prípojku zdemoloval, autu sa takmer nič nestalo, skončilo len so zopár škrabancami. K odtrhnutému hlavnému uzáveru plynu, z ktorého unikal plyn zavolali piešťanskí hasiči poruchovú službu. Plynár utesnil odlomenú trubku gumeným uzáverom, takže plyn prestal unikať.
Výstavbu novej atómky môžu Piešťanci pripomienkovať
V tesnom susedstve jestvujúcich blokov elektrárne v Jaslovských Bohuniciach sa má vybudovať nový jadrový zdroj. Jadrová energetická spoločnosť Slovenska (JESS) už vypracovala k nemu zámer o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a piešťanská verejnosť ho môže pripomienkovať do termínu 9. apríla.
Upratovanie mesta zaradili do celosvetového programu
Dobrovoľníci v Piešťanoch každú jar upratujú svoje mesto. S touto tradíciou začal pred piatimi rokmi aktivista a iniciátor viacerých environmentálnych projektov Michal Fiala. K prvotnej myšlienke vyčistiť brehy rieky Váhu sa postupne pridávali ďalšie lokality v meste. Vzhľadom na rozsah a charakter týchto aktivít v meste, boli zaradená do celosvetového programu Let‘s do it World.
Dominika Cibulková odvolila rýchlosťou smeču
K urnám prichádzali v Piešťanoch zvoliť si svojho prezidenta prví tí voliči, ktorí si chceli čo najskôr odvoliť a potom sa venovať práci alebo cestovaniu. V druhom kole volieb, ktoré sa konalo v sobotu 29. marca sa Slováci rozhodovali medzi dvoma kandidátmi – Andrejom Kiskom a Robertom Ficom. Ich zvoleniu predchádzala na naše pomery dynamická predvolebná kampaň. Na verejnosti sa prepierala špinavá bielizeň.
Moržovali Morenu s medzinárodnou účasťou
Záverečná skladba svojského podujatia Vítanie jari a oslava abstinencie zaburácala v mestečku so šikmou vežou okolo polnoci zo soboty na nedeľu. Refrén Pražákum těm je tu hej, ty nikde nezablouděj spolu so skupinou Karpatské chrbáty a spevákom Michaelom Kocábom si zanôtili aj diváci. Rukolapný dôkaz toho, že v miestnom dome kultúry v deň konania slovenských prezidentských volieb bolo hej nielen hosťom z Čiech.
Výsledky regionálnych futbalových súťaží
Regionálne súťaže mali cez víkend na programe ďalšie kolo a opäť nebola núdza na zaujímavé výsledky. Odohralo sa aj niekoľko derby zápasov. Borovce zdolali Veselé 3:0,  Ratnovce zvíťazili v Sokolovciach 1:0 a Dolný Lopašov zdolal doma Chtelnicu 3:1. Strelecky najviac zahviezdil šteruský Mačica, ktorý strelil všetky štyri góly svojho mužstva.
Cibulková prenikla do elitnej desiatky ženského rebríčka
Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do finále dvojhry na turnaji v Miami na Floride. Nasadená desiatka Cibulková v semifinále prehrala so svetovou dvojkou Číňankou Na Li v trojsetovom a dve a štvrťhodiny trvajúcom boji 5:7, 6:2, 3:6. Cibulková viedla v treťom sete 3:1, ale od tohto stavu už nezískala ani hru. Cibulková si však svojim vystúpením na turnaji zaistila, že sa po prvý raz v kariére dostane do elitnej desiatky ženského rebríčka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina