V Piešťanoch Kiska potvrdil svoje víťazstvo z prvého kola

  • Spravodajstvo
  • 1. apríla 2014, 10:02
  • Autor:jk,vd,zš,ip

Andrej Kiska (nezávislý) dostal v prezidentských voľbách, ktoré sa konali v sobotu 29. marca, o 400-tisíc hlasov viac ako jeho konkurent Robert Fico (Smer-SD). Nový prezident v Piešťanskom okrese získal ešte väčší percentuálny podiel, než bol celoslovenský priemer.

K urnám prichádzali v Piešťanoch zvoliť si svojho prezidenta prví tí voliči, ktorí si chceli čo najskôr odvoliť a potom sa venovať práci alebo cestovaniu. V druhom kole volieb sa Slováci rozhodovali medzi dvoma kandidátmi – Andrejom Kiskom a Robertom Ficom. Ich zvoleniu predchádzala dynamická predvolebná kampaň. Na verejnosti sa prepierala špinavá bielizeň. „Minulý piatok po hokeji, keď havrani vyhrali nad Košicami, sme sa doma pre voľby povadili. Myslím si, že manželka aj synovia si napokon aj tak urobili po svojom a nepočúvli ma. A potom to tu aj tak dopadne…“ opísal rozporuplnú situáciu starší piešťanský živnostník. O tom, koho volil, sa Piešťanskému týždňu nezdôveril. Z nálad v meste sa dalo predpokladať, že stredná a mladšia generácia sa prikláňala skôr ku Kiskovi, dôchodcovia verili Ficovi.
Druhé kolo volieb v Piešťanoch prebehlo podľa informácií z radnice v
pokoji bez incidentov. Všetky okrsky dostali o piatej ráno kompletnú
dokumentáciu, aby mohli privítať o prvých voličov. Mestský úrad sa zaoberal niekoľkými upozorneniami ústrednej volebnej komisie.
Vrbovčania dali dôveru Kiskovi.
Mesto Vrbové má štyri okrsky – na Základnej škole (ZŠ) na Školskej ulici, na ZŠ na Komenského ulici, na Gymnáziu J. B. Magina a na Strednej odbornej škole na Zigmundíkovej ulici. Celkovo bolo pozvaných 4959 voličov, z nich najviac (1272) patrí do okrsku, ktorý sa nachádza v ZŠ na Školskej.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 1. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina