Kamenný mlyn čistilo množstvo dobrovoľníkov

  • Spravodajstvo
  • 1. apríla 2014, 15:01
  • Autor:sita

Do jarného čistenia rekreačnej lokality Kamenný mlyn v Trnave sa v sobotu 29. marca zapojilo zhruba 150 ľudí. Vďaka rekordnému počtu brigádnikov vyzbierali odpadky nielen v lužnom lesíku, v povodí riečky Parná, ale aj v oveľa širšom území. Akcia je podľa jedného z jej organizátorov Mateja Lančariča príspevkom Trnavčanov do celosvetového podujatia Hodina Zeme.

S učiteľkou Základnej školy na Bottovej ulici v Trnave Gabrielou Budinskou prišlo pomôcť Kamennému mlynu desať tretiakov z jej triedy, ale aj školáci z iných tried. Počet dobrovoľníkov sa každým rokom zvyšuje. Kým v prvých ročníkoch chodilo len zopár nadšencov, predvlani ich bolo sedemdesiat a vlani v siedmom ročníku takmer stovka. Odpadkov zbavujú nielen mestské pozemky, ale aj tie, ktoré patria súkromným vlastníkov. „Vieme, že je to povinnosť vlastníkov, ale musíme sa na to pozerať pozitívne. Keď si sem prídeme oddýchnuť, chceme, aby tu tých nečistôt a odpadkov bolo čo najmenej, a preto pomáhame celej lokalite bez ohľadu na vlastnícke pomery,“ vysvetlil Lančarič.
Do jarného čistenia Kamenného mlyna sa zapojili občianske združenia Trnavská alternatíva, Lepšia Trnava a Trnavskí bílí medvedi. Po skončení brigády ich čakala odmena v podobe koncertu Dua Acoustic.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián