Pomôžte zachrániť otca rodiny so šťyrmi deťmi!

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2014, 13:29
  • Autor:vd

Sú šiesti – mama Barbora (34), otec Martin (36), najstarší syn Lukáš (6), druhorodená Barbora (3) a šesťmesačné dvojčatá Martin a Tomáš. Volajú sa Pavlíkovci a žijú v byte na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch. Pekná rodina. Ale… jej živiteľ bojuje s rakovinou. Čas je jeho nepriateľ. Na Slovensku už absolvoval operáciu aj silnú rádioterapiu, ktorú mu môžu zopakovať až o osemnásť mesiacov. Čo bude dovtedy? Rodina sa zomkla a prosí o pomoc.

Štyri dni pred pôrodom dvojičiek, v auguste minulého roku, našli Martinovi Pavlíkovi na cétečku v Trnave nádor na mozgu. Bolievala ho hlava. Boli to silné, intenzívne bolesti, ktoré pretrvávali aj v noci. Posledný týždeň začal slabšie vidieť, a tak ho očná lekárka poslala na vyšetrenie. Niečo mu tam objavili.
„Hneď ho aj hospitalizovali. Išla som ho pozrieť do nemocnice. Bolo mi strašne zle, myslela som si, že je to z nervov, pretože som stále plakala. Bála som sa, čo bude ďalej. Ukázalo sa, že to neboli nervy, ale pôrodné bolesti. A akoby to nestačilo, ešte aj naše deti Lukáš a Barbora dostali hnačky. Porodila som v nedeľu. Zdravé, krásne detičky. Jedno vážilo 2910 gramov, druhé bolo o sto gramov ťažšie. Boli to zvláštne chvíle, pretože predtým nám doktori povedali, že prirodzenou cestou deti nikdy nebudeme mať. Prvé dve detičky sa nám narodili z umelého oplodnenia. A zrazu prišli dvojičky, bol to zázrak! Radosť však zakalili zlé udalosti v našej rodine. Ja som bola v pôrodnici, deti hospitalizovali na infekčnom a manžel ležal na Kramároch, kde ho mali operovať,“ prezradila manželka Barbora. Hovorí sa, že keď sa má niečo pokaziť, tak komplexne.
„Na neurochirurgii mi vyoperovali v strede hlavy glioblastom, čo je typ veľmi agresívneho nádoru, rezali, koľko sa im dalo, no niečo mi tam ostalo. Na tento typ nádoru je na Slovensku primárna rádioterapia, chemoterapia je len doplnková. Prvý cyklus liečby mám už za sebou, dali mi maximálnu možnú dávku rádioterapie, ktorú môžem opakovať až o osemnásť mesiacov. Cítim sa dobre a aj neurochirurgovia mi povedali, že keby nepoznali diagnózu, povedali by, že som zdravý. Po poslednom vyšetrení je však jasné, že nádor opäť ožil. Uvedomil som si, že už nemám veľa času a ani možností. Rádioterapiu mi už dať nemôžu, tak čo mi ostáva? Začal som pátrať na internete a objavil som poľského lekára Stanislava Burzynskeho, ktorý vynašiel metódu, ako úspešne vyliečiť tento typ rakoviny,“ povedal chorý M. Pavlík.
Poľský lekár, pôsobiaci v USA, dokáže s až 60-percentným úspechom zastaviť bujnenie buniek. V tridsiatich percentách je úspešný naplno. Lieči pacientov vlastným preparátom, ktorý zostavuje na mieru. „Liečba je veľmi drahá, pre nás nedostupná, stojí toľko, koľko nový rodinný dom – okolo 100 000 eur. Ja som na materskej, manžel síce robí doma, je programátor, ale toľko peňazí nemáme. Preto som sa rozhodla o našom probléme nemlčať. Požiadala som všetkých našich známych, aj mamičky z piešťanského materského centra, kam chodím s deťmi, aby nám pomohli. Oslovujem rôzne nadácie a spolky a dovolila som si osloviť aj čitateľov Piešťanského týždňa s prosbou. Máme štyri maličké deti, ja sama ich nevychovám. Prosím, pomôžte môjmu manželovi získať stratené zdravie,“ predniesla úpenlivo mladá mamička. Kým ona dojčila bábätká, jej manžel chystal veci pre staršie deti. Boli dokonale zohratí, všetko klapalo… ale len zdanlivo. Čas hrá s nimi neúprosnú hru.

Ak sa nájdu ľudia, ktorí by im vedeli poskytnúť akúkoľvek finančnú hotovosť, môžu tak urobiť na číslo účtu: 3258590857/0200 (IBAN: SK5002000000003258590857).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián