Odkaz z Cypru: Piešťanci, snažte sa viac propagovať mesto

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2014, 15:09
  • Autor:Zuzana Šupková

Na Slovensku si viac ako tretina ľudí nevie nájsť prácu, a preto odchádzajú pracovať do zahraničia.

Do cudziny odišla pracovať aj zdravotná sestra Kristína Schottert z Moravian nad Váhom, ktorá žije na ostrove Cyprus. Najviac si pochvaľuje plat a životnú úroveň. Po piatich rokoch prišla na návštevu do svojho rodiska a bola nemilo prekvapená. Nepáči sa jej pochmúrnosť v tvárach ľudí a niektoré časti mesta. Naopak, dobrý zážitok má z nadviazania starých priateľstiev a nových cyklotrás.
Čo vás najviac prekvapilo v Piešťanoch?
– V prvom momente pekne upravené nové centrum. Avšak na mieste, kde bolo kedysi trhovisko, je teraz obchodné centrum. Obsluha v reštauráciách je pre mňa sklamaním, pretože je neuveriteľné, aby človek čakal na kofolu pol hodiny. Predavačky sú nevrlé a dali mi najavo, že ich vyrušujem. Na Cypre, nazývanom ostrov lásky, sú ľudia v obchodoch
priateľskí. Milo som bola dojatá, keď som zistila, že predajňa Polotovary na Nitrianskej ulici stále funguje. A moja dcéra mala príležitosť konečne ochutnať dobroty, ktoré si pamätám z detstva.
Čo vám najviac chýba v kúpeľnom meste?
– Mamičky s deťmi by určite prijali viac miest na hranie s rôznymi aktivitami, kde by si zároveň mohli v pokoji oddýchnuť. Ďalší nedostatok pozorujem v odlive turistov. Vedenie mesta, ale aj samotní obyvatelia by sa mali snažiť o propagáciu mesta a nenechávať mnohé historické pamiatky chátrať. Na Cypre som spoznala ľudí z rôznych krajín, ale nikto z nich nepozná kúpeľné bahno, liečivú vodu z piešťanských prameňov.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 25. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián