Hviezdy z Cannes sa objavili vo vrbovskom gymnáziu

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2014, 13:55
  • Autor:Zuzana Šupková

Hviezdy z filmového plátna Seana Peana, Sandru Bullock, Nastasju Kinski, Seana Cooneryho a mnoho ďalších mohli spoznať hostia na vernisáži na Gymnáziu Jána Baltazára Magina vo Vrbovom.

Výstavu pod názvom Ukradnuté chvíľky otvorili 20. marca za účasti autora snímok Petra Leginského. Ten ich zbieral 13 rokov na filmových festivaloch v Cannes. „Pri fotografovaní používam niekedy aj rebrík, keďže fotoreportérov je veľa, treba si občas pomôcť, aby som nemal pred sebou len kolegov chrbát,“ povedal pre Piešťanský týždeň.
Na výstave sú prezentované fotografie z knihy Cannes, ktorá vyšla minulý rok. Bratislavčan, ktorý svoje umenie prišiel ukázať do mesta pod šikmou vežou, vo svojom príhovore uviedol: „Celebrity sú tiež ľudia ako my, len sú trochu iní.“
V aule gymnázia vládla dobrá nálada, hrdí boli aj rodičia gymnazistov, ktorí otvorenie spestrili kultúrnym sprievodom. Pre prítomných bola k dispozícii aj kronika školy s dokumentáciou nedávnych podujatí. Fotograf P. Leginský je dlhoročný kamarát s riaditeľom gymnázia Františkom Glosom a počas vernisáže si spoločne sadli do školskej lavice.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 25. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián