Čas na jarnú detoxikáciu – terapia chodidla

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2014, 14:46
  • Autor:Zuzana Šupková

Niekoľko dní už máme jar, a preto je čas na jarnú očistu. Pri detoxikáxii sa naše telo zbavuje škodlivín, ktoré sa v organizme nahromadili počas zimy. K detoxikácii patrí napríklad aj reflexná terapia chodidla.

„Táto masáž sa môže používať pri rôznych ochoreniach, pri prevencii aj pri liečbe rôznych chorôb. Základom tejto východnej prírodnej terapie je stimulácia segmentov na koži, ktorá vyvoláva reakciu u vzdialených orgánov,“ povedal pre Piešťanský týždeň masér Marcel Žák z Vrbového. Na chodidlách je zmapované celé telo, a preto pri tejto terapii človek pociťuje blahodarný účinok okamžite. Je to relaxačná technika, ktorá prináša hlboké uvoľnenie.
Tento certifikovaný masér, ktorý sa venuje masážam od roku 2007, ďalej poznamenal: „Možnosť vyskúšať si na vlastnej koži túto terapiu mali nedávno aktívni seniori z občianskeho združenia AkSen. Na začiatku som im prednášal anatómiu chodidla, správne držanie tela a správnu chôdzu. Technika, ktorá sa používa pri reflexnej terapii, je jednoduchá a naučí sa ju každý, len si človek musí nájsť čas.“
Dvadsiaty prezident USA, J. A. Garfield, ktorý sa jej priučil u domorodcov, používal masáž chodidiel na zmiernenie bolestí potom, ako bol na neho spáchaný atentát. Bola to jediná metóda, ktorá po zlyhaní všetkých ostatných liečebných prostriedkov dokázala zmierniť jeho utrpenie.
Každý orgán tela je vpísaný na chodidlách a pôsobením tlaku palca alebo aj iným prstom prechádza terapeut postupne všetky orgány. Stimuláciou jednotlivých bodov sa zisťujú poruchy orgánu, ktoré sa zatiaľ neprejavili. Priaznivé účinky sa dostavujú aj pri alergiách, tráviacich ťažkostiach, kožných problémoch, ako i pri únave a ospalosti, migréne a reumatických bolestiach. Je to vlastne obnova samoliečebných schopností organizmu. „Napriek tomu, že pri reflexnej terapii sa pracuje prevažne na chodidle, účinok ľudia pociťujú na celom tele,“ skonštatoval M. Žák.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 25. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián