Bylinky, čokoláda a spánok – majú sa rady

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2014, 14:52
  • Autor:

Hlboký a dostatočne dlhý spánok nás pripraví na ďalší aktívny deň, dodá nám energiu. Ak patríte medzi nespavcov a nechcete siahať po liekoch, existuje niekoľko „receptov“. Je len na vás, či si vyberiete bylinky, kvalitnú horkú čokoládu, čaj alebo relaxáciu v príjemnom prostredí, zahĺbenie sa do svojho vnútra a upokojenie vlastných myšlienok.

Nedávno ma príjemne prekvapilo, že v ČokoČajovni pri relaxačnej hudbe po šálke čokolády si deväťročné dievčatko pospalo svojich zdravých 20 minút. Áno, deti sa netrápia bontónom, urobia to, čo je pre nich dobré a prirodzené. Predstavte si, že sedíte v čajovni, je večer, atmosféru dopĺňa mäkké teplé svetlo a znejú mantry pre pokojnú myseľ. Príde za vami milá usmievavá obsluha, poradí vám čajík s tým správnym účinkom pre vás alebo šálku belgickej horúcej čokolády s pravým kakaovým maslom.
Vhodný čaj pred spaním môže byť ktorýkoľvek rooibos z našej ponuky, pretože neobsahuje teín, z byliniek vám vieme pripraviť mätový čaj s medovkou, pre kyselkavú chuť pridáme sudánsky ibištek karkade. Môžeme zvoliť aj našu špecialitu – „za groš čajík“, špeciálne namiešané slovenské bylinky pre ČokoČajovňu. V letných dňoch je možné pripraviť tento čaj aj ako osviežujúci ľadový nápoj. Dobrou voľbou v našej čajovni je aj ajurvédsky „Čaj 7 čakier“ na zharmonizovanie energií v organizme.
Milovníci čokolády privítajú správu, že podľa lekárov im ich pochúťka pomáha zachovať zdravé cievy. Flavonoid epikatechín, ktorý je obsiahnutý v kakau, pomáha odolávať mŕtvici, zlyhaniu srdca, cukrovke a dokonca i rakovine. Kvalitná horká čokoláda je bohatým zdrojom horčíka. Ak ho nemáme dostatok, sme unavení, napätí, ľahšie nás premôže stres, depresia i migréna, trpíme poruchami spánku. Podľa neurologičky MUDr. Ľubice Procházkovej, PhD. z Bratislavy „šálka čokolády, horúceho kakaa alebo čaj s medom môže navodiť dobrý spánok“.
Tak neváhajte a príďte vyskúšať.
ČOKOČAJOVŇA
Voňavé posedenie pre všetkých

Teplická 65, Piešťany (City Passage),
tel. 0915/323 000 www.facebook.com/cokocajovna

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián