Piešťanské vodnopólistky po piatich rokoch opäť v najvyššej súťaži

  • Spravodajstvo
  • 26. marca 2014, 08:53
  • Autor:R. Chlpek

V krytej mestskej plavárni v Topoľčanoch sa začal ďalší ročník najvyššej slovenskej vodnopólovej súťaže v kategórii žien. V novom ročníku sa po piatich rokoch opäť predstaví aj družstvo KVP Kúpele Piešťany, ktoré v prvom kole predviedlo solídne výkony, no na body to nestačilo, keďže postupne podľahlo Slávii UK Bratislava, Viedni i Topoľčanom.

To, že ženy opäť figurujú v prvej vodnopólovej lige, je na jednej strane zásluhou bývalých piešťanských hráčok – v minulosti reprezentantiek Slovenska, ktoré sa podujali pomôcť klubu a obnoviť tradíciu účasti Piešťaniek v najvyššej súťaži. Na druhej stane je účasť v prvej lige výsledkom práce klubu s mládežou, zásluhou ktorej vyrastajú pod vedením trénera Jána Baranoviča mladé a nádejné hráčky, ktoré by v budúcom období mohli reprezentovať nielen klub, ale aj Slovensko.

J. Baranovič sa k štartu družstva v prvej lige vyjadril nasledovne: „Vedenie klubu dlhšie zvažovalo prihlásenie družstva do súťaže, pretože kolektív tvoria mladé hráčky bez skúseností z juniorských a ženských súťaží, a hráčky, ktoré sa k vodnému pólu vrátili po dlhšom čase a vzhľadom na svoje pracovné povinnosti trénujú individuálne a len v minimálnych objemoch. Veríme však, že pre mladé vodnopólistky bude možnosť hrať v tomto kolektíve dobrou školou a skúsenosti zo zápasov využijú v juniorskej súťaži, v ktorej štartujeme tiež po päťročnej prestávke.“

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 25. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard