Seniori, majte trpezlivosť s kurzmi

  • Spravodajstvo
  • 14. marca 2014, 10:24
  • Autor:ip

Piešťanská radnica upozornila účastníkov kurzov, že projekt aktívneho starnutia sa začne v neskoršom termíne. Odklad zapríčinili zložité a početné procesy verejného obstarávania a kontroly agentúry ministerstva školstva. Mestský úrad tiež informoval, že začiatok aktivít ohlásia mesiac dopredu.

Podľa Jarmily Vilčekovej z referátu stratégie mestského úradu sú v súčasnosti ukončené verejné obstarávania na kurzy Orientácia v systéme verejnej správy a Základy finančnej a právnej orientácie. Tiež uzatvárajú verejné obstarávanie na výpočtovú techniku pre potreby projektu, ako sú napríklad CD prehrávače, notebooky či dataprojektory.
„V súčasnej dobe pracujeme na publicite projektu a je rozbehnuté obstarávanie nájmov priestorov, kde budeme jednotlivé kurzy vykonávať. Celkovo sú tieto procesy veľmi časovo náročné. Agentúra ministerstva školstva má právo na 30-dňovú kontrolu pri každom verejnom obstarávaní,“ vysvetlila pre Piešťanský týždeň J. Vilčeková. V momentálnej situácii nevedela spresniť dátum začiatku spustenia kurzov.
O projekt bol od prvého momentu veľký záujem. Miesta sa zaplnili počas niekoľkých týždňov. Celkovo sa na kurzoch môže zúčastniť 130 seniorov. Okrem nich má radnica zoznam 50 náhradníkov. Pre všetkých prihlásených je povinný počítačový kurz a z ostatných si ľudia mohli vybrať podľa ich preferencií a záujmu. Projekt počíta s kurzom aktívneho rozvoja osobnosti, kurzom angličtiny, vzdelávanie v oblasti vitality a zdravého životného štýlu, pripravená je tiež muzikoterapia a spoločenské tance, kurzy vyšívania, paličkovania, háčkovania, štrikovania a kurz záhradkárstva. Náklady na projekt boli vyčíslené vo výške takmer 120-tisíc eur. Na tejto sume sa bude mesto podieľať piatimi percentami.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 11. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár