Pri výstupe na Ararat všetci hľadajú kúsok z Noemovej archy

  • Spravodajstvo
  • 14. marca 2014, 09:48
  • Autor:ip

Bratislavský cestovateľ a dobrodruh Filip Gelačik už viackrát lákal ľudí z Piešťan na cestovanie a spoznávanie cudzích krajín.

Minulý rok sa vybral na potulky po Arménsku, Gruzínsku a Turecku. V Piešťanskom informačnom centre vo štvrtok 6. marca rozpovedal zážitky z jednej časti tejto cesty, a to o výstupe na bájnu posvätnú horu Ararat.
„Výstup na Ararat a cestu do oblasti Arménska, Gruzínska a Turecka som plánoval ešte v roku 2008. Chcel som sa zúčastniť na jednom dobrovoľníckom projekte. Moje plány však v auguste zrušila tamojšia sedemdňová vojna. Na dlhší čas som na túto cestu zabudol. Minulý rok som sa pozeral do mapy, plánoval si výlety a na poslednú chvíľku som zaimprovizoval a vydal sa za dobrodružstvom,“ povedal počas prezentácie F. Gelačik.
Spomenul, že Turecko nikdy nepovažoval za svoju destináciu. No po Gruzínsku a Arménsku ho tu očaril hlavne ruch ulíc a miestnych trhovísk. Od prvého momentu sa mu tam zapáčilo. Na cestovanie využíval hlavne autobusy, vlaky či taxíky. Výstup na horu Ararat začal pre Filipa príchodom do mesta Dogubeyazit. „Pricestoval som neskoro v noci, mal som síce pri sebe adresu ubytovania, no to mi nepomohlo. Autobus ma vyložil na prašnej ceste v blízkosti malého obchodíku. Našťastie, ujali sa ma miestni obyvatelia a postarali sa o mňa. V tomto meste sú na turistov zvyknutí. Buď sem cestujú pre hory alebo mesto slúži ako zastávka pred odchodom do Iránu,“ spomenul cestovateľ.dočítate v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 11. marca.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 11. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár