Mobilné dopravné ihrisko si vyskúšajú žiaci prvého stupňa

  • Spravodajstvo
  • 14. marca 2014, 09:24
  • Autor:ip

Priestory mestskej knižnice sa pravidelne od konca januára menia na malé mobilné interiérové dopravné ihrisko.

Športový klub polície (ŠKP) Piešťany spoločne s ďalšími inštitúciami sa rozhodol, že bude takýmto spôsobom vyučovať dopravnú výchovu. Zamerali sa hlavne na predškolákov a prvákov základných škôl.
ŠKP spoločne s mestskou políciou, knižnicou a skupinou autoškôl sa rozhodli, že nebudú deťom a žiakom vysvetľovať iba teóriu. Na mobilnom ihrisku si spolu vyskúšajú a predvedú rôzne dopravné situácie v praxi.
Projekt dopravnej výchovy sa postupne rozbehol a podľa informácie od Martiny Marovej z knižnice prejavili školy veľký záujem. Zatiaľ tu privítali dvadsať kolektívov škôlkarov a prvákov základných škôl. Každá skupina mala približne dvadsať detí, čo znamená, že dopravné ihrisko využilo okolo 400 účastníkov.
Poslednú skupinu najmenších motoristov knižnica naplánovala na 13. marca. Vtedy si interiérové dopravné ihrisko vyskúšajú žiaci zo Základnej školy sv. Márie Goretti.
Po nich bude nasledovať druhá etapa projektu. ŠKP a ďalší členovia sa zamerajú na výučbu starších žiakov. V pláne je dopravná výchova pre deti z prvého stupňa základných škôl, konkrétne pre tretiakov, štvrtákov a piatakov. Hodiny budú zamerané najmä na bezpečnosť pri bicyklovaní a pri vodnoturistických aktivitách.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 11. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár