V kúpeľnom meste nafúknu originálny vodný svet

  • Spravodajstvo
  • 12. marca 2014, 13:56
  • Autor:jk

Biely piesok na pláž pri zimnom štadióne dovezie 65 nákladných vozidiel.

Na obrázkoch to vyzerá mimoriadne zaujímavo: pláž s bielym pieskom, šmykľavka vo výške štvorposchodového domu, štyridsať metrov dlhý plavecký bazén, atrakcie pre šarvancov vrátane elektrických autíčok premávajúcich sa po vodnej hladine. Najmä, keď takýto vodný svet sa má náhle objaviť v Piešťanoch, kde obyvatelia už roky nostalgicky smútia za zašlými časmi Evy a prahnú po poriadnom kúpalisku.
Pravdu povediac, na plánovaný zámer sme sa dívali trochu skrz prsty. Ako sme už publikovali v našom týždenníku, nafukovací Family park mal už súkromný investor kúpený, keď preň začal hľadať adekvátnu plochu.
S krstným otcom celého nápadu sme sa stretli v jednej z piešťanských kaviarní. Ešte sme ani poriadne nezačali rozhovor, keď sa pri nás akoby na objednávku pristavila staršia pani a hneď spustila: „Kde to bude?“ Keď sa dozvedela, že pri zimnom štadióne, len s nadšením poznamenala: „Konečne! Výborne!“, palec hore a spokojne odkráčala preč. Veľké oči prenajímateľov Milan Raffesberg o osud nafukovacieho vodného sveta nemá najmenšie obavy. „Po tom, ako sa objavil v médiách, vzbudil značný ohlas. Prejavili oň záujem v Trnave aj v Trenčíne. Ako vidno, všetky mestá bojujú s týmto problémom, nielen Piešťany,“ informoval nás hneď v úvode.
Keď začal hľadať miesto, kde by originálne kúpalisko mohol prevádzkovať, nepodobalo sa to na prechádzku ružovou záhradou. Potenciálni prenajímatelia pozemkov mali vraj „veľké oči“, žiadali horibilné sumy a „nepochopili, že investor vložil do toho peniaze, a že je to on, kto znáša riziko“. Samotné Mesto Piešťany nemohlo vyjsť v ústrety, pretože takou veľkou plochou nedisponuje.
Dnes už je vodný svet za „vodou“. Teda, aspoň čo sa týka pozemku. Iniciatívy sa chopil primátor Remo Cicutto. Ako styčný dôstojník sprostredkoval stretnutie s Danielom Bielickým, vlastníkom pozemku s rozlohou desaťtisíc metrov štvorcových, nachádzajúcim sa hneď vedľa objektu Bowling centra. „Zmluva je už podpísaná, pán Bielický nám poskytol pozemok ako fyzická osoba,“ skonštatoval M. Raffesberg s dodatkom, že bližšie náležitosti dohody nebude špecifikovať.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 11. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia