Zhodnotili sme účinkovanie havranov v základnej časti

  • Spravodajstvo
  • 11. marca 2014, 11:02
  • Autor:T.Horký

Základná časť hokejovej Tipsport extraligy je za nami a na programe sú vyraďovacie boje play-off.

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa tak ako v minulej sezóne umiestnili na štvrtej priečke a vo štvrťfinále, ktoré sa začalo v pondelok, bojujú proti Popradu. Pripravili sme pre vás štatistické zhodnotenie výkonov havranov v základnej časti.
Hokejisti ŠHK 37 rovnako ako v premiérovej extraligovej sezóne skončili na výbornom štvrtom mieste, keď získali 88 bodov. Piešťanci sa však v druhej sezóne v najvyššej slovenskej súťaži rozbiehali pomaly, v úvode sa im príliš nedarilo, no nakoniec sa pozviechali a vybojovali si dobrú východiskovú pozíciu pre play-off. Havrani vyhrali 21 zápasov v riadnej hracej dobe a jedenásťkrát sa tešili z víťazstva po predĺžení alebo po samostatných nájazdoch. Porazení odchádzali z ľadu 21-krát a len trikrát v predĺžení alebo v nájazdoch neuspeli. Skóre Piešťan v základnej časti bolo 147:139, z čoho vyplýva, že v ofenzíve to nebolo až také ružové, no v obrannej fáze hry patrili opäť k najlepším tímom.
Čo sa týka individuálnych výkonov, najproduktívnejším hráčom ŠHK 37 sa stal s 32 bodmi Tibor Melichárek. Oproti ostatným extraligovým hokejistom to nebol žiaden zázrak, v celkovom poradí kanadského bodovania mu patrí 35. priečka, no o Piešťanoch je známe, že produktivita je rozložená medzi všetkých hráčov. Strelecky sa najviac darilo Patrikovi Lušňákovi, ktorý zaznamenal 21 gólov, a medzi strelcami skončil na 12. mieste. Najproduktívnejším obrancom havranov sa stal kapitán Richard Filip, ktorý nazbieral 14 bodov (6+8), a v hodnotení +/- účasti
na ľade najlepšie dopadol Marek Biro s 19 plusovými bodmi. Medzi brankármi patril opäť k najlepším Tomáš Tomek. V percentuálnej úspešnosti všetkých gólmanov obsadil piatu priečku s hodnotou 92,43 % úspešnosti zásahov.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 11. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard