Skvelí hokejisti opäť zdolali Poprad 2:1!

  • Hokej / Šport
  • 11. marca 2014, 19:45
  • Autor:th/sita

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sú bližšie k semifinále, keď v druhom zápase štvrťfinálovej série proti Popradu opäť vyhrali 2:1. Piešťany položili základná kameň úspechu už v prvej tretine, kedy strelili oba góly. V druhom dejstve mali množstvo šancí, no skóre sa im nepodarilo navýšiť. V poslednej časti však hostia znížili a v závere sa pokúšali vyrovnať, no „havrani“ tesné víťazstvo ubojovali zo všetkých síl a vedú 2:0 v sérii. Tá sa teraz presunie do Popradu, kde sa zápasy odohrajú v piatok a v sobotu.

ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) – stav série: 2:0 
Góly: 10. Stupka (Chylo, Holovič), 11. T. Melichárek (V. Nemec) – 43. Fabian (Ľ. Vaic, Kurali) 

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Lokšík – Holienka, Valach, 1251 divákov 

Zostavy: 
Piešťany: T. Tomek – Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník – S. Saliji, Peško, Lušňák – T. Melichárek, Mišura, V. Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Chylo, Holovič, Stupka 

Poprad: Masalskis – Malina, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Látal, Makovský, Dinda – A. Lapšanský, Štals, T. Sýkora – A. Kroták, Mlynarovič, Jabrocký – S. Takáč, Ľ. Vaic, Matúš Paločko – Drábek, Belluš, L. Paukovček – M. Nagy 

Komentár: 

Už v 2. min sa ocitol vo výbornej šanci nováčik v zostave "kamzíkov" Paukovček, ale na Tomeka nevyzrel. V 6. min mali domáci výhodu presilovej hry, ale neujali sa do vedenia, hoci na to mali príležitosti Mišura aj Lušňák. Na začiatku 10. min otvoril skóre duelu Stupka, keď peknú akciu Holoviča s Chylom zakončil Stupka presnou strelou pod hornú žŕdku – 1:0. O necelých 80 sekúnd už domáci vyhrávali o dva góly, keď sa v nájazde na hosťujúceho brankára Masalskisa presadil Melichárek – 2:0. Tréner Popradu si ihneď vyžiadal oddychový čas, aby svojich zverencov upokojil. Onedlho mali hostia výhodu štvorminútovej presilovky, ale gólovo ju nevyužili. 

V úvode druhej časti hrali domáci v početnej prevahe, ale Filip ani Mišura svoje tutovky nepremenili. V 27. min nevyužil Peško ideálnu prihrávku od Lušňáka. Domáci mali v druhej časti viac z hry a držali svojho súpera na dištanc. 

Na začiatku záverečnej tretiny hrali Popradčania presilovku o dvoch hráčov, no nepresadili sa. V 43. min sa im podarilo znížiť strelou Fabiana od modrej čiary. Následne sa rozpútal urputný boj, obe mužstvá sa snažili zodpovedne brániť a nedať súperovi príležitosť na strelenie gólu. V závere stretnutia mali Popradčania opäť výhodu presilovky, odvolali brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Piešťany vedú vo štvrťfinálovej sérii 2:0 na zápasy. 
Hlasy: 
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Som rád, že sme zvládli druhý zápas. Využili sme výhodu na domácom ľade. Súper bol aktívnejší, my sme sa chytili v presilovke. Dnešný zápas rozhodli dva góly. Druhá tretina bola z našej strany dobrá, bohužiaľ, nepodarilo sa nám upraviť skóre. V tretej časti sme hrali zo zabezpečenej obrany, avšak v následnom oslabení sme dostali gól. Chalani dnes preukázali veľkú obetavosť a bojovnosť, čo nás priviedlo k víťazstvu. Mrzí ma nízka návštevnosť, pretože si myslím, že sa hrá z oboch strán pekný hokej." 
Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Dnes sme mali omnoho lepší vstup do zápasu. Vypracovali sme si príležitosti, ale nepodarilo sa nám dať gól. Urobili sme dve veľké chyby a domáci viedli 2:0. V druhej tretine mal súper jasne navrch. V tretej časti hry sme boli lepší, mali sme šance, ale dnes nás domáci brankár ´vychytal´. Ak by sme lepšie hrali presilovky, výsledok by bol iný." 
O úvodných play-off zápasoch sa dočítate aj v nasledujúcom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika