„Havran“ J. Haring: Keď budeme hrať zodpovedne, môžeme uspieť

  • Hokej / Šport
  • 11. marca 2014, 10:59
  • Autor:th

Štvrťfinálová séria medzi Piešťanmi a Popradom má za sebou úvodný zápas. V piešťanskej Easton aréne sa hral vyrovnaný zápas, ktorý mal napokon šťastnejší koniec pre domácich „havranov“, keďže zdolali Poprad 2:1 a ujali sa vedenia v sérii. V tábore Piešťan je tak so vstupom do play-off spokojnosť.

Piešťany síce prehrali prvú tretinu, no v druhom dejstve dvomi gólmi otočili stretnutie vo svoj prospech. Na víťazný gól prihral Hamrákovi jeho spoluhráč z útoku Jozef Haring, ktorý bol s výkonom svojho mužstva v úvodnom zápase spokojný. „Začali sme trochu ustráchane, no postupne sme hru vyrovnali. Škoda toho prvého gólu, ktorý sme dostali na konci prvej tretiny. Nás však nakopla  presilovka, v ktorej Mišo Peško pekne trafil odkrytú časť brány. Povedali sme si, že budeme viac chodiť do brankára a tak padol aj druhý gól. Jano Románek mi to hodil za bránu, ja som sa natlačil a našiel som zbiehajúceho Maťa Hamráka, ktorý trafil odkrytú bránu. Chvalabohu to bol víťazný gól a ujali sme sa vedenia v sérii.“
Haring však už mohol otvoriť skóre oveľa skôr, keď sa v šiestej minúte ocitol s Jánom Románkom v prečíslení dvoch proti jednému. Nádejne vyzerajúca akcia však skončila na Masalskisovi. „Na začiatku som zaváhal, mali sme sa Janom viacej roztiahnuť do širky. Napokon som sa dostal do zakončenia, bol som však blízko brankára a ten ma vyčapal,“ zhodnotil svoju šancu Haring.  

Do tretej tretiny sa vstupovalo za stavu 2:1, no Poprad sa nevzdával a bolo to vidieť aj na ľade. „Kamzíci“ mali v poslednej časti väčšiu prevahu a Piešťanci sa mali čo obracať aby ich útoky ubránili. „Bolo to ťažké, Poprad má skúsené mužstvo v obrane i v útoku. Čakali na naše chyby a mali rýchle protiútoky, ktoré nám niekedy robili problémy. Chvalabohu sme to ubránili a ideme ďalej,“ povedal na margo tlaku Popradu v tretej tretine J. Haring

Veľkú zásluhu na víťazstve Piešťan má brankár Tomáš Tomek. Hoci gól Lapšanského padol na jeho vrub, keď mu puk prepadol pomedzi nohy až do brány, v rozhodujúcich chvíľach svoj tím podržal. „Hlavne v tretej tretine nás Tomáš podržal, za čo mu ďakujeme a myslím, že keď budeme hrať takto zodpovedne v každom zápase tak máme šancu na úspech,“ dodal na záver J. Haring. 
Druhý zápas série štartuje v utorok o 17:00 v piešťanskej Easton aréne. Príďte podporiť havranov !!!
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard