„Havrani“ na úvod play-off zdolali Poprad 2:1!

  • Hokej / Šport
  • 10. marca 2014, 19:46
  • Autor:th/sita

Hokejisti ŠHK 37 vstúpili v pondelok do štvrťfinále play-off proti Popradu. Oproti základnej časti sa hral kvalitnejší hokej, „havrani“ mali v prvej tretine miernu prevahu, no jediná väčšia šanca hostí skončila gólom Lapšanského. Piešťanci však aktívne pokračovali aj v druhom dejstve a dvomi gólmi otočili zápas. Poprad sa v poslednej časti ešte pokúšal vyrovnať, ale skóre sa už nemenilo a tak sa Piešťany po výhre 2:1 ujali vedenia 1:0 v sérii.

ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) – stav série: 1:0 

Góly: 25. Peško (Lušňák, S. Saliji), 28. Hamrák (Haring, Románek) – 19. A. Lapšanský (T. Sýkora, Malina) 
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Stano – J. Tvrdoň, Výleta, 1558 divákov 

Zostavy: 

Piešťany: T. Tomek – Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník – S. Saliji, Peško, Lušňák – T. Melichárek, Mišura, V. Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Chylo, Holovič, Stupka 

Poprad: Masalskis – Malina, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Látal, Makovský, Gaborčík, Dinda – A. Lapšanský, Štals, T. Sýkora – A. Kroták, Mlynarovič, Jabrocký – S. Takáč, Ľ. Vaic, Matúš Paločko – Drábek, Belluš, M. Nagy
Komentár:

V 6. min mal príležitosť otvoriť skóre v prospech domácich Haring, po výmene puku s Románkom mu však blafák na Masalskisa nevyšiel. V 12. min Peško zaváhal v strednom pásme a Lapšanský dobre uvoľnil Štalsa, ale Tomek v bránke Piešťan bol pozorný. Hostia sa ujali vedenia až neskôr: na konci 19. min Poprad zaútočil a Lapšanský z ľavej strany prekvapil Tomeka, ktorému prešiel puk pomedzi betóny – 0:1. Prvá časť bola herne vyrovnaná, tím spod Tatier napokon mal viac šťastia. 

Hneď v úvode druhej tretiny sa zastreľoval domáci Filip, netrafil z dobrej pozície bránku. V 25. min sa "havranom" vydarila presilovka pri vylúčení Vaica, keď Peško z diaľky zaskočil Masalskisa – 1:1. V 28. min zaútočili hosťujúci Vaic s Takáčom, Tomek svojich podržal. Navyše, hneď z protiútoku zavŕšili Piešťany priebežný obrat na 2:1: Haring sa zbavil obrancu za bránkou, prihrávkou k vzdialenejšej žrdi našiel Hamráka a ten nezaváhal. 

Tretia časť bola vyrovnaná, mužstvá hrali zodpovedne a snažili nerobiť chyby. V 55. min sa ocitol v brejku hosťujúci Vaic, ale z uhla neprekonal gólmana domácich . O minútu mal veľkú šancu Sýkora, ale tiež sa mu nepodarilo vyrovnať, a tak si domáci ustrážili jednogólové víťazstvo. 
Hlasy: 
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Dnes sa potvrdilo očakávanie, že zápasy proti Popradu budú vyrovnané. My sme v závere prvej tretiny urobili chybu a súper sa dostal do vedenia. Skóre sme však v druhej tretine otočili. V tretej sme vedeli, že súper musí viac otvoriť hru, ak chce vyrovnať. Ustáli sme to aj vďaka brankárovi Tomekovi. Víťazstvo v prvom stretnutí nám zabezpečí lepšiu psychickú pohodu, čo je síce výhoda do ďalšieho zápasu, ale stále sme len na začiatku boja." 
Milan Jančuška (tréner Popradu): "Spočiatku to pre nás bol veľmi dobre rozohraný zápas. Neskôr sme však prestali korčuľovať a prišiel zákonitý trest. Snažili sme sa s tým niečo urobiť, jeden gól je však málo. Mali sme tri šance, ktoré sme nevyužili. Neviem, či to bol strach, ale nepodarilo sa nám zachovať si chladnú hlavu a prehrali sme o gól." 
 Pozrite si fotogalériu zo stretnutia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina