Pre Malajzijčana sú Piešťany bezpečným mestom

  • Spravodajstvo
  • 6. marca 2014, 13:57
  • Autor:Zuzana Šupková

Piešťany sa stávajú cieľom služobných ciest informatika z ďalekej Malajzie.

Tento rok tu pobudol dva februárové týždne. Na otázku, čo mu u nás chýba, Chan Wah Moo odpovedal: „Kvalitná ázijská strava a možnosť dohovoriť sa svetovým jazykom v miestnych obchodoch.“ Prvýkrát Piešťany navštívil v lete minulého roku. „Bolo príjemné teplo a všetko sa zelenalo. V hlavnom meste Malajzie, Kuala Lumpur, odkiaľ pochádzam, nepoznáme zimu, takže som si tu musel kúpiť zimné oblečenie,“ zaspomínal si. Chan Wah Moo na Slovensku ochutnal aj národné jedlo – bryndzové halušky, ktoré mu najviac chutili na Liptove. Nezvyčajná chuť bryndze sa mu zapáčila a nepohrdol ani žinčicou. Neodolal vyskúšať aj našu chrumkavú kačicu, čínske jedlo na európsky spôsob či držkovú polievku. Počas svojho terajšieho pobytu v kúpeľnom meste stihol Malajzijčan navštíviť aj okolité národné pamiatky, z ktorých ho najviac očarila mohyla M. R. Štefánika na Bradle. Uchvátil ho kruhový výhľad na okolie a mohutné, 12 metrov vysoké obelisky. Aj napriek veternému počasiu navštívil aj Čachtický hrad, zrúcaninu Branč a obec Košariská.
Piešťany považuje za tichú a bezpečnú lokalitu. „Po pracovnej dobe som sa rád prechádzal po meste, pretože tu je všetko ako na dlani,“ opísal nám nadšene svoje dojmy počas víkendovej prechádzky po Kúpeľnom ostrove. Tento 43-ročný informatik pracujúci pre medzinárodnú firmu s pobočkou v Piešťanoch uprednostňuje zdravý životný štýl.
Najviac si vraj oddýchne pri výstupe na pohorie Mont Kinabalu, ktoré leží v juhovýchodnej Ázii vo výške štyritisíc metrov nad morom.
Aj napriek tomu, že v Malajzii využívajú prvky východnej alternatívnej medicíny a pravidelne meditujú, patria medzi najstresovanejšie národy, dozvedeli sme sa od Chan Wah Mooa.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 4. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián