Reprezentanti Halás a Směřička na turnaji v Ostrave

  • Šport
  • 5. marca 2014, 14:05
  • Autor:th

Futsalisti z klubu Piešťany Dragons Podolie Martin Směřička a Jozef Halás sa zúčastnili sústredenia slovenskej reprezentácie do 21 rokov v Púchove.

Odtiaľ boli nominovaní do užšieho kádra, ktorý sa počas víkendu 22.-23. februára zúčastnil medzinárodného turnaja Joma Cup 2014 v Ostrave, kde skončil na piatom mieste.
V základnej skupine sa mladí Slováci stretli s výberom českej reprezentácie do 19 rokov, s ktorou remizovali 0:0. V druhom stretnutí sa predstavili proti mužstvu Benago Praha a zápas sa takisto skončil remízou, tentoraz 1:1. Slováci postúpili do štvrťfinále, kde ich čakal výber Ostravska, no v tomto zápase ťahali za kratší koniec a prehrali 1:2. V súboji o piate miesto sa mladí reprezentanti stretli s českou „devätnástkou“ a darilo sa im lepšie, keďže ju porazili 4:1 a zaistili si konečné piate miesto na turnaji. Piešťanskí futsalisti však s umiestnením spokojní neboli a pri hodnotení turnaja neskrývali sklamanie. „Turnaj bol poznačený hlavne tým, že sme nemali schváleného nového reprezentačného trénera a tím viedol poverený tréner Dobšovič, ktorý býva zvyčajne vedúcim výpravy. Spokojnosť s výsledkom byť nemôže, vypadli sme vo štvrťfinále. Tento najdôležitejší zápas sa nám asi ako jediný nepodaril ani výsledkovo, ani herne. Či môžem byť spokojný s mojím výkonom, zistím po najbližšom oznámení nominácie na dvojzápas do Holandska,“ povedal M. Směřička.
Podobne hovoril aj jeho reprezentačný kolega a spoluhráč z Dragonsu J. Halás: „Turnaj mal veľmi dobrú úroveň, keďže tam boli reprezentácie Česka a špičkové tímy z Kosova a Čiech. S piatym miestom nemôžeme byt spokojní, chceli sme skončiť čo najvyššie, lenže vo štvrťfinále sme nepodali plnohodnotný a koncentrovaný výkon. So svojím výkonom som celkom spokojný, na ihrisku som nechal všetko. O ďalšej nominácii však musia rozhodnúť tréneri,“ uviedol na margo kvalitatívneho rozdielu M. Směřička.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 4. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián