V Piešťanskom týždni 10/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 3. marca 2014, 15:38
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Na Teplickej zrážka auta s motocyklistom 
Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v utorok 25. februára ráno na Teplickej ulici Piešťanoch, sa ľahko zranil motocyklista.
Diaľnica bude zadarmo, otvoria aj otázku náhradného premostenia

Ministerstvo dopravy predsa len nakoniec rozhodlo v prospech občanov, ktorí počas rekonštrukcie Krajinského mosta v Piešťanoch nebudú musieť platiť za diaľničnú známku.
J. Beňačka: Web rezortu vznikol, ale nežije!

Nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva Jozef Beňačka opäť otvoril tému fungovania a aktivít Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany. Svoje názory prezentoval pred kolegami počas februárového stretnutia poslaneckej dvadsaťpäťky. Piešťanskému týždňu povedal, ako vidí prácu tejto organizácie.
Mesto bicyklov je vraj v cyklodoprave na samom chvoste 

Piešťany sa dlhodobo pýšia prívlastkom mesto bicyklov. Podľa vyjadrenia predsedu  Slovenského cykloklubu Juraja Hlatkého tento titul už dávno neplatí a v cyklodoprave mesto stagnuje. Pomôcť by mohol napríklad projekt cykloklubu s názvom Bikepark Považský Inovec. Mesto však do cyklodopravy prispieva tiež svojou troškou. Tento rok by sa mali začať práce na ďalšej etape revitalizácie potoka Dubová a radnica pripravuje verejné obstarávanie na projektové dokumentácie dvoch cyklotrás – na Krajinskej ceste a pozdĺž Bratislavskej a Žilinskej cesty.
Vrbovskí víťazi opäť víťazia

Čo majú spoločné vuujary, hajzel, ropovod Družba, Modzkocucka, Výtrub, 3HZKDZU alebo metla? Fajnšmekri vedia – všetko sú to mená pre originálne inštrumenty „hudobno-pracovnej“ skupiny Vrbovskí víťazi. Práve v týchto týždňoch sa rodia nové kúsky, ktoré sa takisto zaradia medzi klenoty takzvaného priemyselného folklóru.
Basu pochovávali v celom regióne

Fašiang vrcholí. So slaninou napichnutou na šabli kráčali mládenci so spevom na perách nielen po Piešťanoch, ale aj v Krakovanoch a v Lančári. V poslednej zo spomínaných obcí, basu pochovali s veľkým plačom aj smiechom. Lístky na zábavu v réžii Podhoranky išli na dračku. Predávali sa po tridsať kusov.

Cibulková vyhrala turnaj v mexickom Acapulcu

Tenistka Dominika Cibulková sa teší zo štvrtého turnajového titulu na okruhu WTA v kariére. Nasadená jednotka si vo finále turnaja v mexickom Acapulcu, ktoré sa hralo v noci zo soboty na nedeľu, poradila s nenasadenou Američankou Christinou McHalovou v dramatickom trojhodinovom súboji 7:6 (3), 4:6, 6:4.
Čajky postúpili do semifinále, čaká ich Ružomberok

Piešťanské Čajky postúpili do semifinále extraligy žien. Rozhodol o tom druhý zápas play-off proti Cassovii Košice, ktorý piešťanské basketbalistky opäť excelentne zvládli a svoje protivníčky porazili rozdielom 30 bodov v pomere 67:37. V semifinále sa Čajky stretnú s Ružomberkom a séria sa začne 22. marca v Piešťanoch.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika