Počas opravy Krajinského mosta bude diaľnica zadarmo

  • Spravodajstvo
  • 3. marca 2014, 12:09
  • Autor:sita

Ministerstvo dopravy súhlasí s dočasným vyňatím úseku diaľnice z povinnosti platby.

Počas plánovanej rekonštrukcie Krajinského mosta v Piešťanoch budú môcť vodiči využívať obchádzkovú trasu po diaľnici D1 medzi križovatkami Lúka a Horná Streda bezplatne. Ministerstvo dopravy súhlasí s dočasným vyňatím úseku diaľnice z povinnosti platby prostredníctvom diaľničnej nálepky. Primátorovi Piešťan Removi Cicuttovi to listom oznámil Michal Halabica z ministerstva dopravy.
Krajinský most je jediným cestným spojením Piešťan s obcami na ľavom brehu Váhu. Jeho rekonštrukcia je naplánovaná na júl a august tohto roku, most bude počas nej úplne uzatvorený. Najbližšia obchádzková trasa vedie cez obec Lúka a diaľnicu, obyvatelia Piešťan a dotknutých obcí sa obávali, že náklady na dopravu im zvýši povinnosť kúpiť si diaľničnú nálepku. Cicutto sa preto obrátil na ministerstvo so žiadosťou o udelenie dočasnej výnimky z platenia za jazdu po diaľnici, ministerstvo mu vyhovelo.
Okrem obchádzky cez osem kilometrov vzdialený diaľničný most na diaľnici D1 medzi Lúkou a Hornou Stredou budú môcť vodiči využívať aj obchádzku cez mesto Hlohovec. Tá je však výrazne dlhšia, okrem toho býva Hlohovec, s intenzitou dopravy približne 18-tisíc vozidiel denne, po dopravnej stránke už teraz preťažený. Starostovia obcí na ľavej strane Váhu pôvodne požadovali zabezpečenie náhradného spojenia formou pontónového alebo skladacieho mosta, trnavský župan Tibor Mikuš iné riešenie ako obchádzky označil za nereálne.
Krajinský most je podľa riaditeľa Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja Miroslava Benku vo veľmi zlom stave, ktorý však zatiaľ nie je havarijný. Správca žiadal na jeho opravu dva milióny eur, krajskí poslanci vyčlenili v rozpočte len 215-tisíc. Naplánovaná je preto len čiastočná oprava, ktorá sa podľa Benku môže robiť len počas úplnej uzávierky mosta.

Viac sa dočítate v najnovšom čísle Piešťanského týždňa, ktoré vyjde už zajtra 4. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida