Ďalšie mená v programe Bažant Pohode 2014

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 3. marca 2014, 10:02
  • Autor:ts festivalu Bažant Pohoda

Kazateľ Dulli – The Afghan Whigs, Tricot, Neurobeat, Autumnist, Herzog Herzog.

The Afghan Whigs – skupina, ktorá patrila v deväťdesiatych rokoch k lídrom scény alternatívneho rocku a vlny grunge a formovala hudobné dejiny. Kapela vydala šesť albumov, z nich najmä Gentlemen vyvolal veľký ohlas. Frontman kapely Greg Dulli patrí medzi tých spevákov, ktorým médiá dávajú radi nálepku Kazateľ, spolupracoval s mnohými známymi hudobníkmi, napríklad Foo Fighters, dEUS, s Markom Laneganom vytvoril projekt The Gutter Twins. The Afghan Whigs sa vlani po desaťročnej prestávke vrátili na koncertné pódá, v apríli im vychádza nový album Do To The Beast a recenzie ich comebackových koncertov sú viac, než pozitívne. „The Afghan Whigs previedli svojich verných údolím tieňov a donútili každého jedného návštevníka koncertu k vlastnej vnútornej očiste. A keďže hudba skupiny za dobu pauzovania vôbec nestratila na sile i naliehavosti, dokázala s fanúšikmi nadviazať duchovné puto, ktoré je základom hudobného zážitku ako takého,“ napísali Novinky.cz. „Preto má návrat americkej skupiny aj po rokoch zmysel.“

Tricot – Tri dievčatá a bubeník z japonského Kjóta vraj ani nevedeli, že existuje pojem math rock, no keď založili skupinu Tricot, začali hrať presne tento štýl s prvkami post rocku. Je v tom dievčenský šarm, umelecká muzikálnosť a najmä kus energie, ktorá exploduje počas živých vystúpení. Tricot plánuje v lete svoje prvé európske turné a je to presne tá kapela, ktorej koncert netreba zmeškať. Napríklad na Bažant Pohode 2014.

Neurobeat s bubeníkom Pavlom Fajtom – Na trenčianskom letisku sa predstavia aj jedineční WWW, využívajúci prvky hip-hopu, elektroniky a industrialu s naliehavým prejavom Sifona a Milesy, ktorí uhrančivo prednášajú expresívne texty Lubomíra Typlta. Ich koncerty mali vždy temnú silu, tentoraz si ako posilu pozvali rešpektovaného bubeníka Pavla Fajta a ich spojenie vyústilo do energickej párty, meniacej sa z dramatickej hudobnej výpovede na tanečnú fyzickú smršť. Projekt WWW Neurobeat + Pavel Fajt – to je sila improvizácie špičkových hudobníkov.

Autumnist – Ak si v internetových vyhľadávačoch nájdete recenzie na albumy domáceho projektu Autumnist, predovšetkým toho najnovšieho Sound of Unrest, nájdete samé superlatívy. Slovenskí, ale predovšetkým českí kritici označujú projekt Vlada Ďurajku za to najlepšie z našich končím na scéne elektroniky. Autumnist sa na Sound of Unrest posunul viac k pesničkovým polohám, no nič to nezmenilo na sile jeho typicky temných zvukových plôch. Naživo s kompletnou kapelou je to hypnotický zážitok. V lete ho chalani predvedú aj doma v Trenčíne na našom festivale.

Herzog Herzog – Peter Janovický alias Herzog Herzog je už rešpektovanou postavou na slovenskej elektronickej scéne. Jeho obidva albumy inTHISposition z roku 2010 aj čerstvý Sitzfleisch. patria k tomu najzaujímavejšiemu, čo u nás v poslednom období vyšlo, aktuálny album je nominovaný aj na Radio_Head Awards 2013. Herzog Herzog spája elektronické zvukové experimenty s klasickými postupmi, obľubuje svoj starý dobrý Korg MS-10 a povestné sú aj jeho živelné live vystúpenia. Jedno predvedie aj v lete na Bažant Pohode 2014.

Pozrite si fotogalériu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina