Fašiangové šišky pečené

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. februára 2014, 12:48
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 500 g hladká múka, 250 ml mlieko,1 ks žĺtok, 40 g práškový cukor, 50 g maslo, kocka droždia, 1 balíček vanilkový cukor, štipka soli
Na potretie po upečení: 3 PL maslo, 1 PL rum
Plnka: lekvár, džem, tvaroh

Technologický postup:
Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme soľ, kvások, roztopené maslo a žĺtok. Vypracujeme hladké polotuhé cesto, prikryjeme a necháme nakysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na dve časti. Povykrajujeme kolieska. Jednu časť koliesok naplníme plnkou, prikryjeme druhou časťou a pritlačíme. Uložíme na plech vystlaný mastným papierom, potrieme maslom a upečieme dozlata. Ešte teplé potierame roztopeným maslom s rumom. Posýpame vanilkovým cukrom.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea