Piešťanský curler Jakubec sa zúčastní paralympiády

  • Šport
  • 26. februára 2014, 15:42
  • Autor:sita

Slovenskú republiku bude na zimných paralympijských hrách (ZPH) v Soči, ktoré sa konajú 7.-16. marca, reprezentovať 21 športovcov, ktorých doplní rovnaký počet členov sprievodu a realizačných tímov.

Spolu tak do Soči pocestuje 42-členná výprava, v ktorej majú svoje zastúpenie aj Piešťany – členom curlingového tímu je Branislav Jakubec.
Na ZPH v Soči sa očakáva rekordná účasť 700 športovcov z vyše 50 krajín, ktorí sa pobijú o 72 kolekcií medailí. Paralympici zo Slovenska mieria na svoju šiestu zimnú paralympiádu v histórii samostatnosti. Z doterajších piatich priniesli 37 medailí, z toho šesť zlatých, 15 strieborných a 16 bronzových.
Do Soči sa hlavná časť slovenskej výpravy presunie letecky z Viedne v pondelok 3. marca. Ešte predtým, v piatok 28. februára o 11.00 h v starej budove SNR v Bratislave, čaká na paralympikov slávnostný sľub u prezidenta Slovenskej republiky. „Sľub zložia zjazdárka Henrieta Farkašová a kapitán curlingového tímu Radoslav Ďuriš. Vlajkonosičom výpravy na slávnostnom otvorení 7. marca v Soči bude Jakub Krako,“ informoval šéf slovenských paralympikov Ján Riapoš.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina