Miklík má prvú olympiádu za sebou

  • Spravodajstvo
  • 26. februára 2014, 14:25
  • Autor:TH

Hokejista HC Slovan Bratislava a piešťanský rodák Michel Miklík má za sebou prvú účasť na zimnej olympiáde.

Samotná účasť v Soči bola určite veľkým zážitkom, podarí sa len niekoľkým desiatkam vyvolených, no spomienky by boli o to krajšie, keby sa slovenským hokejistom podaril lepší výsledok.
V úvodnom zápase proti USA nastúpil Miklík v tretej formácii s Bartovičom a Surovým. V druhom stretnutí proti Slovinsku figuroval ako náhradník, no zranenie Kopeckého ho vrátilo do zostavy, v ktorej mal neskôr stabilné miesto až do konca turnaja. Na olympiáde tak M. Miklík odohral všetky štyri zápasy Slovenska, žiaľ, bez bodového zisku. Na svoje konto si pripísal štyri mínusové body za účasť
na ľade pri inkasovaných góloch a dve trestné minúty. Na súperovu bránu vyslal celkovo deväť striel, no gólu bol najbližšie v zápase proti Rusku. V súboji s domácimi reprezentantmi patril k najaktívnejším hráčom a gól mal na hokejke hneď v úvode stretnutia, keď ho v presilovke zázračne vychytal brankár Varlamov. Takisto vo štvrťfinále proti Česku bolo piešťanského rodáka na ľade cítiť, strelecky sa však nedokázal presadiť, a keďže Česi nás porazili 5:3, znamenalo to pre slovenskú reprezentáciu koniec v olympijskom turnaji.
Pevne však veríme, že pre Miklíka to nebola posledná olympijská účasť a že si v kórejskom Pchjongjangu v roku 2018 napraví chuť.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 25. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián