Kúpele: Rekonštrukčné práce chcú ukončiť o mesiac

  • Spravodajstvo
  • 26. februára 2014, 15:57
  • Autor:ts/ip

Investícia Kúpeľov Piešťany do prestavby Danubius Health Spa Balnea v hodnote deväť miliónov eur sa pomaly prehupla do posledného mesiaca jej realizácie.

Najmodernejšie balneoterapeutické centrum v strednej Európe svoje vynovené brány otvorí klientom kúpeľov už začiatkom apríla.Oddelenie bahenných zábalov, zrkadlisko a rehabilitačné centrum prechádza rozsiahlou rekonštrukciou od 1. novembra minulého roku. Podobne ako v minulosti interiér navrhla známa rakúska dizajnérka Gina Zarski a realizačné projekty pochádzajú z dielne architekta Christa Tursunova. Na realizácii rekonštrukcie sa podieľa osvedčená spoločnosť zo Žiliny, ktorá už participovala na minulých projektoch Kúpeľov Piešťany. Interiérové zariadenia dostal na starosť dodávateľ z Piešťan. Momentálne napríklad počas dennej zmeny tu celkovo pracuje až 120 pracovníkov dodávateľských firiem.
Špeciálnou novinkou rekonštrukcie bude zjednotenie priestorov ambulancií lekárov, ktorí budú z jedného miesta môcť poskytnúť hosťom profesionálnu lekársku starostlivosť. Projekt počíta s vybudovaním spoločnej medicínskej recepcie.
Klienti kúpeľov budú môcť využiť tiež zmodernizované a zväčšené fitnescentrum, ktoré bude stáť na ploche až 300 metrov štvorcových. Pribudne krytý bazén so samostatnou hydromasážnou časťou a saunami. Rekonštrukcia sa dotkne aj bazénov na gymnastiku vo vode.
Moderné medicínske metódy si návštevníci kúpeľov budú môcť vyskúšať aj prostredníctvom cvičení základných úkonov v makete automobilu so všetkými riadiacimi komponentmi či pri kuchynskej linke.
Rekonštrukčné práce budú pokračovať až do konca mesiaca marec. Podľa riaditeľa technického oddelenia Ivana Satinu je kolaudácia naplánovaná na 25. marca. Zmodernizované priestory Danubius Health Spa Balnea tak privítajú prvých klientov už v priebehu mesiaca apríl.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina