Témou týždňa Piešťanského týždňa sú petície

  • Spravodajstvo
  • 25. februára 2014, 15:50
  • Autor:JK

Takmer dvojnásobok petícií riešilo Mesto Piešťany oproti minulému roku. Kým v roku 2012 hlavný kontrolór mesta zaevidoval spolu päť petícií, vlani ich počet vzrástol na deväť.

Na mestský úrad v Piešťanoch v roku 2013 bolo adresovaných tridsaťšesť podaní. Z nich bolo 24 vyhodnotených ako sťažnosti, ako petície deväť, tri ďalšie podania však sťažnosťami podľa zákona neboli. Litera zákona ustanovuje, že každý občan má právo „sám alebo s inými obracať sa vo veciach verejných alebo iného spoločného záujmu na štátne orgány a orgány územnej samosprávy so žiadosťami, návrhmi a sťažnosťami“. Ako teda dopadli podnety Piešťancov?
Na verejnosti intenzívne diskutovanou bola známa kauza zrušenia niektorej zo základných škôl. V jarných mesiacoch sa na pretras dostala predovšetkým škola na Vajanského ulici. Petíciu za jej zachovanie podpísalo viac ako 1500 rodičov žiakov či zástancov zariadenia. Nakoniec ju riešiť ani nebolo treba, nakoľko ministerstvo školstva zmenilo pravidlá financovania škôl.
Organizovanie koncertov v centre mesta sa nepáči časti verejnosti. Mesto po prešetrení petícii nevyhovelo s tým, že zámery s využitím priestorov na konanie masových a viac ako jednodňových podujatí sa budú posudzovať individuálne. Kompetentní nechcú všeobecným postojom k organizácii akcií vytvoriť precedens. Budú prihliadať na skúsenosti, ktoré boli predmetom pripomienok.

Viac sa sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 25. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina