City – Arena už stála 11 miliónov eur

  • Spravodajstvo
  • 25. februára 2014, 13:42
  • Autor:sita

Už jedenásť miliónov eur z vlastných a úverových zdrojov investovala do výstavby futbalového štadióna a priľahlého komerčného centra v Trnave spoločnosť City – Arena.

Zabezpečené má aj financovanie celej stavby, ktorá bude stáť približne 72 miliónov eur.
Poslancov mestského zastupiteľstva o tom informoval predseda predstavenstva spoločnosti City – Arena Pavol Adamec. Pôvodne ohlásený termín dokončenia stavby na máj budúceho roku podľa neho platí, oficiálne otvorenie štadióna aj komerčnej časti je naplánované na mesiac september 2015.
P. Adamec poslancov ubezpečil, že v pôvodnom koncepte ani parametroch stavby nenastali žiadne zásadné zmeny. Pripustil, že v dvojpodlažnom podzemnom parkovisku bude zhruba o tridsať parkovacích miest menej ako pôvodne ohlásených 1150, projekt je však podľa jeho vyjadrenia po stránke statickej dopravy riešený nadštandardne. Verejnosť, ktorá zatiaľ stavbu vníma len ako jednu veľkú jamu, uvidí prvé výsledky práce stavbárov už v máji.
Viceprimátor Trnavy Bystrík Stanko upozornil na sťažnosti obyvateľov, ktoré sa týkajú znečisťovania ciest v okolí stavby. P. Adamec povedal, že investor chce byť serióznym partnerom a urobí všetko preto, aby boli tieto negatívne dôsledky čo najmenšie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián