Asistentka trénera Čajok B. Borovičková: Máme víťaznú mentalitu

  • Šport
  • 25. februára 2014, 16:19
  • Autor:Tomáš Horký

Basketbalistky Piešťanských Čajok v sobotu odštartovali boje v play-off slovenskej extraligy.

V úvodnom zápase si viedli veľmi dobre a Cassoviu Košice jednoznačne porazili. Porozprávali sme sa s asistentkou trénera Čajok Bronislavou Borovičkovou, ktorá pre Piešťanský týždeň exkluzívne zhodnotila aktuálnu sezónu piešťanských basketbalistiek.
Minulý víkend ste skončili druhé v Slovenskom pohári. Ako hodnotíte tento turnaj?
Postup do finále Slovenského pohára má svoju hodnotu a nás tento výsledok veľmi teší. Teraz sa už plne sústreďujeme na boje v play-off.
Skončila sa základná časť, začalo play-off. Ste spokojná s doterajším priebehom sezóny?
Pred sezónou sme si určili ciele, ale nie v tom zmysle, kde chceme figurovať v tabuľke, ale kde by sa mal posúvať náš výkon, keďže do družstva prišlo viacero nových hráčok. Určite je veľa vecí, v čom sa môžeme zlepšiť, a podľa môjho názoru je vždy čo zlepšovať. Možno hovoriť o určitej spokojnosti, až na dve vážne zranenia našich kľúčových hráčok. Chceme sa posunúť vyššie ako v minulej sezóne. Nikto v klube nechce prehrávať, máme víťaznú mentalitu.
V MEL lige ste skončili na siedmej priečke. Je toto umiestnenie adekvátne vašim výkonom?
Nedá sa hovoriť, či družstvo má alebo nemá na viac. Veľmi ma teší, že sme porazili také tímy ako Nový Záhreb, PINKK Pécsi a Miškolc. Sú to celky, ktoré majú európsku kvalitu.
Je stredoeurópska konkurencia ozaj taká silná?
MEL liga je vysoko kvalitná súťaž a som rada, že sme jej súčasťou. Naše basketbalistky prichádzajú do konfrontácie s hračkami európskych kvalít a len tak môžu rásť. Myslím si, že toto je cesta, ako možno posunúť slovenský basketbal ďalej.

Viac sa sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 25. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina