V Piešťanskom týždni 9/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 24. februára 2014, 13:32
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Zostanú na sanáciu Červenej veže peniaze?
Sanácia zosunutého svahu na Červenej veži sa začala. Ťažké mechanizmy nastúpili do terénu vo štvrtok 20. februára o desiatej hodine dopoludnia. Svah, ktorý sa náhle zosunul 7. januára je stále mokrý. Buldozér, ktorý nakladá zeminu, pripomínajúcu hustú kašu zapadol do hliny až do polovice pásov. Pri sanácii zasahuje aj štátna polícia. Rýchlosť na ceste z Banky na Ratnovce obmedzili na štyridsať kilometrov. Policajti tu v dvadsať minútových intervaloch zastavujú autá v oboch smeroch, aby uvoľnili cestu veľkému nákladnému autu odvážajúcemu nahromadenú hlinu k Penziónu Zachej. 

Zranenú labuť naháňali tri hodiny na Obtokovom ramene
Príslušníci HaZZ chytali v utorok 18. februára takmer tri hodiny zranenú labuť na Obtokovom kanáli pri Moravanoch nad Váhom. Najskôr použili čln, no labuť stále unikala.  Po dlhej naháňačke sa príslušníkom HaZZ napokon podarilo zraneného vtáka chytiť do sita. Labuť odovzdali ochranárom.
Jozef Malík: Nové kúpalisko potrebujeme ako soľ!

Mestské zastupiteľstvo sa okrem rekonštrukcie  Krajinského  mosta zaoberalo i ďalším veľkým projektom. Nezávislý poslanec Jozef Malík počas februárového rokovania otvoril znovu tému plaveckého centra v Piešťanoch. Výsledkom diskusie bolo zaviazanie radnice, aby v prvom polroku našla financie na vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti projektu.
Radnica vyhovela trom petíciám z deviatich

Takmer  dvojnásobok  petícií riešilo mesto oproti minulému roku. Kým v roku 2012 hlavný kontrolór mesta zaevidoval dohromady päť petícii, v minulom roku ich počet vzrástol takmer na dvojnásobok. Témou týždňa Piešťanského týždňa sú tentoraz petície.
Plesy pokračujú v plnom prúde

Kúpeľný hotel Thermia Palace po roku znovu plesal na vlnách ďalšieho ročníka Fašiangového bálu. Témou tretieho pokračovania bálu boli 20. až 30. roky minulého storočia. Na Farskom plese v obci Krakovany sa tancovali zase latinsko-americké, disko aj scénické tance a o polnoci bola ohňová šou. Na plese, ktorý sa konal v sobotu 22. februára, sa pred jedlom poďakovali za Božie dary.
Ako jediná Piešťanka sa zúčastnila Explorer Belt

Dvadsaťsedemročná Piešťanka Magdaléna Klučovská patrí medzi tie mladé ženy, ktoré neváhajú zobrať ruksak na plecia a vyraziť za hranice všedných dní. Slovenský skauting spolu s českým Junákom minulý rok zorganizoval druhý ročník akcie Explorer Belt. Po putovaní Estónskom prišlo na rad Rumunsko. M. Klučovská poskytla Piešťanskému týždňu rozhovor.
Piešťanský curler Jakubec sa zúčastní paralympiády v Soči

Slovenskú republiku bude na XI. zimných paralympijských hrách v Soči, ktoré sa konajú 7. – 16. marca reprezentovať 21 slovenských športovcov, ktorých doplní rovnaký počet členov sprievodu a realizačných tímov. Spolu tak do Soči pocestuje 42-členná výprava, v ktorej majú svoje zastúpenie aj Piešťany, keďže členom curlingového tímu je Branislav Jakubec. Zloženie Slovenského paralympijského družstva schválilo v bratislavskom hoteli Double Tree by Hilton valné zhromaždenie Slovenského paralympijského výboru (SPV).
Asistentka trénera Čajok B. Borovičková: Máme víťaznú mentalitu

Basketbalistky Piešťanských Čajok v sobotu odštartovali boje v play-off slovenskej extraligy. V úvodnom zápase sa im viedlo veľmi dobre a Cassoviu Košice jednoznačne porazili. Ešte predtým, sme sa porozprávali s asistentkou trénera Čajok Bronislavou Borovičkovou, ktorá Piešťanskému týždňu exkluzívne zhodnotila doterajšie vystúpenie piešťanských basketbalistiek v aktuálnej sezóne.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina