Krakovany: Športová história je pestrá, pôsobili tu dokonca hokejisti

  • Šport
  • 20. februára 2014, 13:21
  • Autor:T.Horký

V obci Krakovany pôsobia v súčasnosti len dva športové oddiely – futbalový a stolnotenisový.

Futbalovej mládeži sa darí veľmi dobre, žiaci Krakovian nemajú vo svojej súťaži konkurenta a už štyri roky okupujú prvé miesto. História je však na športy bohatšia. Svoje miesto tu mala ženská hádzaná a dokonca i hokej. V drese Krakovian sa po ľade preháňal jedenásťnásobný federálny majster Rudolf Scheuer, ktorý dosiahol najväčšie úspechy v Komete Brno.

SÚČASNOSŤ: Zostal len futbal a stolný tenis
V súčasnosti fungujú v Krakovanoch iba dva športy. Najväčšie zastúpenie má, samozrejme, futbal, vedľa ktorého tu existuje aj stolnotenisové družstvo. Futbalisti Krakovian nastupujú v piatej lige – západ a po jesennej časti sú na šiestej priečke, no na druhý Boleráz strácajú len tri body. V Krakovanoch vládne spokojnosť, no atakovať postupové priečky nehodlajú. „Oproti minulej sezóne sme spokojnejší a sme radi, že sa nám podarilo udržať domácich hráčov, ktorí tvoria základ mužstva. Ambície postúpiť vyššie nemáme. Keď sa udržíme do šiesteho miesta, bude to fajn. Chceme sa vyhnúť bojom o záchranu, vybojovať nejaké body zvonku a hlavne našou hrou baviť divákov,“ povedal člen vedenia Krakovian Juraj Filo. To, že v dnešnej dobe je viesť futbalový klub obtiažne, nie je žiadnou novinkou, a tak sa majú aj v obci čo obracať, aby chod klubu utiahli. „Naším hlavným sponzorom je obec, bez ktorej by to nešlo. Snažíme sa zarobiť si aj sami, organizujeme rôzne zábavy a máme aj niekoľko menších sponzorov. Hráči hrajú na amatérskej úrovni, ako sa hovorí, za občerstvenie,“ zhodnotil finančnú situáciu J. Filo.
Stolnotenisový klub OSK Krakovany má v slovenských súťažiach dve mužstvá. „Áčko“ nastupuje v piatej lige, kde sa mu celkom darí, keďže mu po 17. kole patrí tretia priečka. Rezerva pôsobí o dve ligy nižšie, kde však patrí k horším tímom a aktuálne je na desiatom mieste. OSK tradične organizuje aj stolnotenisový turnaj O pohár starostu obce Krakovany a Jozefovský turnaj, ktoré sa tešia veľkej obľube.

Viac o mládeži a histórii športu v Krakovanoch sa dočítate v aktuálom Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 18.februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián