Primátor Hlohovca sa obáva kolapsu počas opravy Krajinského mosta

  • Spravodajstvo
  • 19. februára 2014, 09:36
  • Autor:JK

Prvý muž Hlohovca sa obáva, že počas odstávky Krajinského mosta v Piešťanoch môže prísť ku kolapsu jediného mosta spájajúceho mesto s druhým brehom rieky Váh.

„Obchádzka bude ďalším nešťastím. Musíme niečo urobiť,“ vyjadril sa na poslednom zasadnutí Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) primátor Peter Dvoran k problematike hlohoveckého premostenia. V rozhovore pre Piešťanský týždeň svoje slová potvrdil s tým, že tento týždeň sa pokúsi dohodnúť stretnutie s trnavským županom Tiborom Mikušom: „Som si vedomý toho, že Krajinský most treba opraviť a bez obchádzok to asi nepôjde. Chcem však dosiahnuť aspoň to, aby cez mesto nejazdili nákladné vozidlá.“
Po cestnej komunikácii prejde denne zhruba 20-tisíc vozidiel, z toho je asi polovica nákladných. V čase dopravnej špičky sa doba prejazdu päťkilometrového úseku Leopoldov – Hlohovec predlžuje na tridsať až štyridsať minút. „Náš most nie je v dobrom technickom stave. Do užívania bol daný v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Takže mám strach, či ten nápor vydrží. Aj keď sa kolóny vytvárajú aj teraz, aspoň nestoja a posúvajú sa,“ uviedol P. Dvoran. Cez Krajinský most prejde denne približne päťtisíc vozidiel. Teoreticky by sa tak mal zdvihnúť počet vozidiel využívajúcich už v súčasnosti preťažené premostenie do Hlohovca o dva a pol tisíca.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 18. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard