Stavebné práce pokračujú rýchlym tempom

  • Spravodajstvo
  • 18. februára 2014, 15:47
  • Autor:ts/red

Prestavba Danubius Health Spa Balnea v Kúpeľoch Piešťany pokračuje podľa plánu.

Vedenie kúpeľov potvrdilo, že najmodernejšie balneoterapeutické centrum strednej Európy bude otvorené včas na začiatku apríla 2014.
Od 1. novembra minulého roku prechádza oddelenie bahenných zábalov, zrkadlisko a rehabilitačné centrum rozsiahlou rekonštrukciou. Tá si vyžiada približne deväť miliónov eur, čím je najväčšou investíciou kúpeľov za posledných osem rokov.
Riaditeľ technického oddelenia Ivan Satina je presvedčený, že rekonštrukcia bude včas dokončená, teda do konca marca. „V tejto chvíli ideme podľa plánu a vďaka dobrým poveternostným podmienkam niektoré stavebné práce mohli byť dokončené skôr,“ hovorí s uspokojením. V súčasnosti návrhárka Gina Zarski jemne dolaďuje posledné návrhy interiéru.
Lekársky riaditeľ kúpeľov Rastislav Gašpar spolu so svojím 250-členným tímom netrpezlivo očakávajú otvorenie centra. Jednou z výziev, ktoré bude potrebné zvládnuť, je presťahovanie lekárov do ich nových ambulancií. Lekárskeho riaditeľa teší, že bazény s termálnou vodou budú predelené na časť s teplejšou a časť s chladnejšou vodou. Najmä pacienti, ktorí pre vysokú teplotu nemohli zrkadlisko využívať, budú môcť byť teraz úspešne ošetrovaní. Rehabilitačné centrum bude využívať najmodernejšie medicínske metódy, vrátane vybavenia s malou kuchynkou a automobilom. Najmodernejšie prístroje podporujú rehabilitáciu kolena, ramien a kĺbov pri reumatických ťažkostiach a po operáciách. Podľa R. Gašpara sa tiež zavedú nové aplikačné programy, aby sa aj lekárska preventívna starostlivosť dostala do rozsiahlej ponuky. Takto pomáha nová radiálna liečba rázovou vlnou pacientom s bolesťami získať späť mobilitu. Vákuová kompresná terapia sa používa najmä na zlepšenie krvného obehu, posilnenie svalového tkaniva a na úľavu od bolesti v nohách.
Priestor fitnescentra sa zväčší na 300 metrov štvorcových a rozšíri sa o krytý bazén s vlastným rehabilitačným bazénom a saunou. V budúcnosti sa v týchto priestoroch ešte dostavajú šatne pre ambulantných hostí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina