Vyprážané kuracie krídelká

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. februára 2014, 13:08
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
Vyprážané kuracie krídelká: 1 kg kuracích krídel, 2 lyžice kvalitného smotanového jogurtu, 1/2 lyžičky čili pasty, olej na vyprážanie
Cestíčko: 3/4 šálky hladkej múky, 1/4 šálky maizeny, 1/2 lyžičky mletej čili papriky, 2/3 šálky piva, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie
Horčicovo-medová omáčka: 3 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice medu
Šalát coleslaw: 1 lyžica bieleho jogurtu, 1 lyžica majonézy, 1 lyžica octu, soľ, biele korenie, 1/3 hlávkovej kapusty, 1 mrkva

Technologický postup:
V miske zmiešame jogurt s čili pastou, vložíme doň umyté a osušené krídelká a necháme cez noc marinovať. Všetky suroviny na cestíčko dáme do misy a nahladko vymiešame. Krídelká vyberieme z marinády, ponamáčame v cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji dozlata. Horčicu zmiešame so zahriatym medom a ihneď podávame. Omáčku môžeme dochutiť aj citrónovou šťavou. Ak by bola priveľmi ostrá, primiešame do nej ešte trochu rastlinného oleja. Najskôr vymiešame jogurt s majonézou a octom a ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Z kapusty vyrežeme hlúb a nakrájame ju na rezance. Očistenú mrkvu nastrúhame. Pripravenú zeleninu zmiešame s dressingom a dáme asi na hodinu odležať do chladničky.
Vyprážané krídelká podávame s omáčkou a šalátom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika