Vyprážané kuracie krídelká

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. februára 2014, 13:08
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
Vyprážané kuracie krídelká: 1 kg kuracích krídel, 2 lyžice kvalitného smotanového jogurtu, 1/2 lyžičky čili pasty, olej na vyprážanie
Cestíčko: 3/4 šálky hladkej múky, 1/4 šálky maizeny, 1/2 lyžičky mletej čili papriky, 2/3 šálky piva, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie
Horčicovo-medová omáčka: 3 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice medu
Šalát coleslaw: 1 lyžica bieleho jogurtu, 1 lyžica majonézy, 1 lyžica octu, soľ, biele korenie, 1/3 hlávkovej kapusty, 1 mrkva

Technologický postup:
V miske zmiešame jogurt s čili pastou, vložíme doň umyté a osušené krídelká a necháme cez noc marinovať. Všetky suroviny na cestíčko dáme do misy a nahladko vymiešame. Krídelká vyberieme z marinády, ponamáčame v cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji dozlata. Horčicu zmiešame so zahriatym medom a ihneď podávame. Omáčku môžeme dochutiť aj citrónovou šťavou. Ak by bola priveľmi ostrá, primiešame do nej ešte trochu rastlinného oleja. Najskôr vymiešame jogurt s majonézou a octom a ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Z kapusty vyrežeme hlúb a nakrájame ju na rezance. Očistenú mrkvu nastrúhame. Pripravenú zeleninu zmiešame s dressingom a dáme asi na hodinu odležať do chladničky.
Vyprážané krídelká podávame s omáčkou a šalátom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 13. mája. Tento deň je Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci brigády s názvom Natrime si svoje mesto dostali staré zábradlia v Piešťanoch nový náter. Dobrovoľníci sa na spoločnej…
  • 11.05.2025, 09:02
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je pondelok 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 14. mája 2025
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia