V parku pília nebezpečné stromy

  • Spravodajstvo
  • 12. februára 2014, 09:57
  • Autor:vd

Neďaleko Domu umenia v Piešťanoch vypílili minulý týždeň dva vysoké stromy. Ich popílené kmene ležali na trávniku, jeden zo stromov mal vovnútri spráchnivené drevo.

O výrub viacerých stromov v rôznych častiach mesta požiadali Služby mesta Piešťany (SMP). Medzi stromami, ktoré im referát životného prostredia mestského úradu povolil vypíliť, sú aj zmienené velikány. Pracovníčka Radomila Škodná informovala Piešťanský týždeň, že v mestskom parku tento rok vypília jeden topoľ čierny s obvodom kmeňa 380 centimetrov, tuju západnú širokú – 82 cm, tri javory mliečne s priemerom kmeňov 200, 247 a 280 cm. K zemi padnú aj dve lipy malolisté s kmeňom širokým 330 cm a 290 cm a päť tisov, ktorých priemery kmeňov sa pohybujú od dvadsať do takmer stoštyridsať centimetrov. Uvedené priemery stromov dosahujú spomínané parametre vo výške 130 cm nad zemou.
„Stromy, ktoré sme navrhli vypíliť, majú zlý zdravotný stav, je poškodená ich statika. Hrozí pád stromu a je teda ohrozená bezpečnosť ľudí, prechádzajúcich sa po mestskom parku,“ uviedol pre Piešťanský týždeň manažér strediska verejnej zelene SMP Andrej Cimbalík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián