Spevák Miro Jaroš učí škôlkarov

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 12. februára 2014, 09:16
  • Autor:ip

Piešťanská knižnica pripravila pre deti, škôlkarov a ich rodičov stretnutie s populárnym spevákom Mirom Jarošom.

V sobotu 8. februára zneli v priestoroch knižnice známe melódie o veselých zúbkoch, zubnom kaze Zubožrútovi, ale aj o čarovných slovíčkach.
Spevák Miro Jaroš známy z prvej série súťaže SuperStar na chvíľku odložil písanie dospeláckych pesničiek a začal sa venovať skladaniu pre najmenších. Štartovacou čiarou bola pesnička a klip Veselé zúbky. „Objavil som v sebe skrytý talent a pustil som sa do písania pre deti. Išlo mi to ľahšie ako skladanie mojich ostatných piesní. Veselé zúbky som zložil za pár minút. Preto som sa rozhodol v tom pokračovať,“ povedal pre Piešťanský týždeň.
Spevák prijal ponuku jedného zo slovenských vydavateľstiev a spoločne vydali knižku s cédečkom s názvom Čisté rúčky. Nasledovala ďalšia, ktorá deti zábavnou formou učí Čarovné slovíčka.
Program si do knižnice prišlo pozrieť množstvo detí a rodičov. Organizátori museli postupne pridávať pre drobizg ďalšie a ďalšie stoličky či vankúšiky na sedenie. Počas takmer hodinového vystúpenia si deti zaspievali s M. Jarošom všetky náučné skladby a spevák najmenších Piešťancov skúšal, či ovládajú čarovné slovíčka. Deti sa nenechali zahanbiť a odpovedali vždy správne.
„S programom chodievame väčšinou do škôlok a vždy, keď deti so mnou spievajú moje piesne, mám zimomriavky. Stalo sa mi, že aj na ulici ma rodičia pristavia a deti mi spievajú. Je to veľmi príjemné, že takto reagujú,“ dodal M. Jaroš.
Podľa spevákových slov k vydaným knižkám a cédečkám by v blízkej budúcnosti mali pribudnúť ďalšie. Chce deťom zábavnou formou ukázať a zaspievať, ako sa treba správať na ceste či ako správne raňajkovať.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína