Gastronomická žatva kuchárov a cukrárov
Študenti odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOaS) na Mojmírovej ulici v Piešťanoch sa každoročne zúčastňujú na Medzinárodnom veľtrhu Danubius Gastro.
V rámci podujatia zorganizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov šiesty ročník súťaže Danubius Gastro Cup. Študenti z SOŠOaS boli v silnej konkurencii opäť úspešní.
V kategórii kuchár sa predviedli dvaja žiaci tretieho ročníka – Boris Markovič pripravoval jedlá studenej kuchyne a Peter Hubinský varil naživo bravčovú panenku v bylinkovej kruste na kukuričnom kréme, portito omáčku, cous cous z karfiolu a glazovanú zeleninu. A práve druhý menovaný si vybojoval zlatú medailu. V odbore cukrár súťažila tretiačka Hana Čápková až v dvoch kategóriách.
Vo zvláštnej kategórii Artistika získala bronz za výrobok Drak ohňa a za zhotovenie tanierového gaštanového dezertu s čokoládovou penou, s omáčkou z lesného ovocia a glazovanými gaštanmi si vybojovala zlatú medailu a zároveň sa stala absolútnou víťazkou v odbore cukrár.