Gastronomická žatva kuchárov a cukrárov

  • Spravodajstvo
  • 12. februára 2014, 10:01
  • Autor:Janka Maráčková

Študenti odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOaS) na Mojmírovej ulici v Piešťanoch sa každoročne zúčastňujú na Medzinárodnom veľtrhu Danubius Gastro.

V rámci podujatia zorganizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov šiesty ročník súťaže Danubius Gastro Cup. Študenti z SOŠOaS boli v silnej konkurencii opäť úspešní.
V kategórii kuchár sa predviedli dvaja žiaci tretieho ročníka – Boris Markovič pripravoval jedlá studenej kuchyne a Peter Hubinský varil naživo bravčovú panenku v bylinkovej kruste na kukuričnom kréme, portito omáčku, cous cous z karfiolu a glazovanú zeleninu. A práve druhý menovaný si vybojoval zlatú medailu. V odbore cukrár súťažila tretiačka Hana Čápková až v dvoch kategóriách.
Vo zvláštnej kategórii Artistika získala bronz za výrobok Drak ohňa a za zhotovenie tanierového gaštanového dezertu s čokoládovou penou, s omáčkou z lesného ovocia a glazovanými gaštanmi si vybojovala zlatú medailu a zároveň sa stala absolútnou víťazkou v odbore cukrár.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 2. júla. Tento deň je Svetovým dňom UFO. Meniny má Berta.
  • 02.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 28. júna. V roku 1921 sa v Rakoviciach narodil biskup Peter Dubovský. V tento deň sa narodil…
  • 28.06.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 1. júla. V roku 1938 sa narodil pedagóg a publicista Kornel Duffek. Tento deň je Medzinárodným dňom…
  • 01.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 29. júna. Tento deň je Medzinárodným dňom Dunaja. Meniny má Peter, Pavol, Petra.
  • 29.06.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 2. júla 2025
Meniny má Berta, zajtra Miloslav