Frajerina za volantom nie je na mieste

  • Spravodajstvo
  • 12. februára 2014, 12:04
  • Autor:KRPZ

V uplynulých dňoch polícia v Trnavskom kraji zaznamenala tri dopravné nehody mladých vodičov. Polícia preto upozorňuje, aby mladí vodiči nepreceňovali svoje schopnosti, boli zvlášť opatrní a jazdili s ohľadom tak na seba, ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Vodiči by si mali uvedomiť, že auto sa v sekunde môže zmeniť na nebezpečnú zbraň, preto žiadna frajerina za volantom nie je na mieste. Na jazdu sa treba sústrediť, nenechať sa rozptyľovať a plne sa venovať šoférovaniu. Možnosť jazdiť autom, dáva mladým ľuďom pocit voľnosti a väčšej slobody. Treba s ním však zaobchádzať rozumne, aby si mladí vodiči neprivodili traumu na celý život – z možných zdravotných následkov či už na sebe alebo na iných osobách alebo nedajbože usmrtením.

Minulý štvrtok viedol 25 ročný vodič zo Šale Peugeot 301 od obce Dolný Chotár. Pravdepodobne sa nedostatočne venoval riadeniu a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a poveternostným podmienkam. V ostrej zákrute narazil do zábradlia na mostíku a auto padlo do kanála, kde sa prevrátilo na strechu. Mladý vodič neutrpel pri nehode žiadne zranenia. Oveľa horšie však dopadla jeho spolujazdkyňa. Len 17 ročné dievča bolo niekoľko minút vo vode, utrpelo silné podchladenie a leží v nemocnici vo veľmi vážnom stave.

V pondelok mladý, len 22 ročný vodič, viezol v Seate Ibiza vo Vrbovom svojich súrodencov. V dôsledku toho, že ho oslnilo ostré slnko, si nevšimol  autobus, ktorý stál na zastávke a zozadu do neho narazil. V aute sa viezla jeho tehotná sestra, ktorá sa ľahko zranila.

V ten istý deň o 17.15 h došlo k dopravnej nehode v Holíči. 24 ročný vodič z Plaveckého Petra viedol osobné auto Honda Civic. Aj on pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, pri prejazde pravotočivou zákrutou vyšiel mimo cestu, kde narazil do stromu. Vodič utrpel ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne tri mesiace. Aj s ním sedela v aute len 16 ročná spolujazdkyňa, ktorá utrpela veľmi vážne zranenia.

Zo štatistík dopravnej nehodovosti za minulý rok vyplynulo, že mladí vodiči motorových vozidiel, do 24 rokov, spôsobili 209 dopravných nehôd. Z celkového počtu (1241) je to šestina nehôd. Z nich 31 bolo pod vplyvom alkoholu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián