Župa uvoľní prostriedky len na nevyhnutnú opravu Krajinského mosta

  • Spravodajstvo
  • 10. februára 2014, 21:50
  • Autor:jk

Podľa T. Mikuša piešťanskí poslanci podľahli tlaku nezodpovedných starostov a predvádzajú sa.

Kauzu Krajinského mosta prerokovávali na zastupiteľstve vyššieho územného celku. V napätej atmosfére došlo aj k osobným invektívam po tom, ako trnavský župan Tibor Mikuš zabránil vystúpiť niektorým piešťanským poslancom. „Na Krajinský most nedáme toľko financií, čo máme. Dáme toľko, koľko je treba na nevyhnutnú opravu,“ vyhlásil a kritizujúcich poslancov opakovane obvinil z toho, že podľahli „tlaku nezodpovedných starostov“ z ľavého brehu Váhu.
Problematiku mosta na zasadnutí 5. februára otvoril poslanec Miloš Tamajka (Smer-SD) v bode interpelácie. Predsedovi Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) položil hneď viacero otázok. Zaujímalo ho, či už vybrali dodávateľa stavby, či oprava prebehne v platnom termíne, prípadne aké kroky vykonala Správa a údržba ciest (SÚC) TTSK po schválení projektu. „Na  ministerstve obrany som sa zúčastnil stretnutia ohľadne náhradného premostenia. Prekvapilo ma tvrdenie, že žiadne rokovanie neprebehlo,“ povedal M. Tamajka. Navrhol opravu odložiť o rok a požiadať štát o jednorazovú dotáciu.

Celý článok s vyjadreniami poslankyne Babičovej, primátorov Hlohovca a Piešťan ako aj o ironických poznámkach si prečítate v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa číslo 7, ktoré je v predaji od 11. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina