V Piešťanskom týždni 7/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 10. februára 2014, 15:27
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Piešťanskí poslanci vraj podľahli tlaku nezodpovedných starostov
Kauzu Krajinského mosta prerokovávali na zastupiteľstve vyššieho územného celku. V napätej atmosfére došlo aj ku osobným invektívam po tom, ako trnavský župan T. Mikuš zabránil vystúpiť niektorým piešťanským poslancom. 

Chcú uverejniť mapu rozmiestnenia košov na psie exkrementy
Komisia pre ochranu životného prostredia navrhla na poslednom zasadnutí, aby mesto v periodiku Radnica informuje zverejnilo mapu výbehov pre psov a tiež mapu košov na psie exkrementy. Takýmto spôsobom členovia komisie by chceli zlepšiť informovanosť majiteľov psov a tiež takto postupne znížiť znečisťovanie verejných priestranstiev výkalmi. 

Pólisti sa pripravujú na 80. sezónu kúpaliska Eva
Klub vodného póla Kúpele Piešťany sa pripravuje na ďalšiu sezónu na kúpalisku Eva, ktoré tento rok oslávi osemdesiate leto. Pólisti aj k tomuto výročiu pripravujú niekoľko zmien na tvári jedného z najstarších kúpalísk Slovenska.

V mestskom parku pília nebezpečné stromy
Neďaleko Domu umenia v Piešťanoch vypílili minulý týždeň dva vysoké stromy. Ich popílené kmene ležali na trávniku, jeden zo stromov mal vo vnútri spráchnivené drevo. O výrub viacerých stromov v rôznych častiach mesta požiadali Služby mesta Piešťany (SMP). Medzi stromami, ktoré im referát životného prostredia mestského úradu povolil sú aj zmienené velikány.

Do Piešťan priviezli vodný svet, nájdu preň miesto?
Do Piešťan sa súkromný investor pokúša umiestniť nafukovací vodný detský svet. Family park by pozostával z najväčšej nafukovacej atrakcie v strednej Európe – štrnásť metrovej veže so šmykľavkou, ktorá je dlhá 50 metrov.
Sen o polárnej žiare sa takmer rozplynul

Polárna žiara je nádherné prírodné divadlo. Len málo ľudom z našich európskych končín sa podarí takého predstavenie vzhliadnuť. Piešťanka vycestovala za polárny kruh, aby nevšedný zážitok získala.
Dubovany: Futbalistom sa darí a cestu si sem nájdu lukostrelci i bežci

Šport v obci Dubovany tradične zameriava hlavne na futbal. Muži OŠK Dubovany nastupujú v III. B triede, no zatiaľ im patrí prvá priečka, keďže v jesennej časti neprehrali. Okrem futbalu obec organizuje populárny cezpoľný beh Mikulášsky kros, ktorý má za sebou 31. ročník. Na svoje si tu prídu aj priaznivci lukostreľby, keďže tohto roku sa uskutoční druhý ročník „Jozefovho šípu“, preteku zaradeného do zimnej lukostreleckej sezóny.
Sklamaná krasokorčuliarka Simančíková: Bude pre mňa ťažké odraziť sa

Piešťanská krasokorčuliarka Monika Simančíková momentálne prežíva veľké sklamanie. So svojou konkurentkou Nicole Rajičovou dlho súperila o nomináciu  na olympiádu do Soči, do ktorej sa napokon aj dostala, no Slovenský olympijský výbor v poslednej chvíli všetko zmenil a nomináciu zmenil v prospech Rajičovej. Monika Simančíková  Piešťanskému týždňu porozprávala, ako túto nepríjemnú skutočnosť prijala.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina