FED Cup: Cibulková i Hantuchová na Nemky nestačili

  • Šport / Tenis
  • 8. februára 2014, 18:37
  • Autor:sita/th

Slovenské tenisové reprezentantky prehrávajú po sobotňajšej časti víkendového bratislavského stretnutia s Nemkami vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 družstiev žien 0:2. Dominika Cibulková najskôr nevyužila mečbal a s Petkovicovou prehrala 6:2, 6:7, 2:6; po nej mala Daniela Hantuchová dva setbaly, no v súboji s Kerberovou ťahala za kratší koniec a podľahla jej v dvoch setoch 6:7, 1:6. Tím SR ešte nikdy v rámci týchto MS pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) nepredviedol obrat ani len z 1:2, nieto z 0:2.

Sobota – dvojhry: 
Daniela Hantuchová – Angelique Kerberová 6:7 (9), 1:6 za 100 minút (69, 31) 

Dominika Cibulková – Andrea Petkovicová 6:2, 6:7 (7), 2:6 za 151 minút (36, 72, 43)
Hlasy:

Dominika Cibulková: "Nepamätám si, kedy som naposledy prehrala z mečbalu. Ten return si budem pamätať ešte dlho. Viac ma mrzí, že pre divákov som zápas nevyhrala, ako to, že som ho naozaj prehrala. Zaslúžili by si prvý bod.  Dnešný zápas mal veľmi vysokú úroveň. Do zápasu som vstúpila dobre, hrala som rýchlo, súperka akoby na to nebola zvyknutá. V prvom sete som absolútne dominovala. V druhom sete sa začala doťahovať. Tréner mi radil, aby som bola naďalej aktívna. Rozhodujúce bolo, kto nanúti súperke svoju hru. Súperka hrala dnes naozaj veľmi dobre, ja si môžem vyčítať pár lôpt. Dnes mi nedala nič zadarmo, všetko som si musela uhrať sama. Škoda, jedna lopta a mohol to byť víťazný zápas."
Daniela Hantuchová: "V niektorých momentoch som mala pocit, že hrám proti stene. Angelique neskutočne returnuje. Vedela som však, že pri jej podaní budem mať šance. Škoda, že zopár loptičiek nešlo v dôležitých chvíľach na moju stranu, pokračovanie mohlo byť iné. Po prvom sete totiž už bola Kerberová uvoľnenejšia, hralo sa jej ľahšie. Ja som asi ešte neabsolvovala lepší zápas, v ktorom som napokon prehrala. V nedeľu treba zabojovať o každý fiftín a nejako musíme vydrieť tri body.“

Matej Lipták (kapitán SR): "Očakávali sme ťažké a vyrovnané zápasy, dianie na dvorci tomu zodpovedalo. Skóre po sobote je síce veľavravné, ale zároveň nehovorí o všetkom. V prvom zápase sme mali mečbal, v druhom setbaly. Ten prvý duel nám mohol nastoliť výhodu. Žiaľ, nepodarilo sa to. Kerberovej sa pri vedení Nemiek 1:0 hralo o to ľahšie. Verím však, že stále máme šancu. Stačí si spomenúť, ako to vlani bolo v Moskve… Baby dnes do toho dali všetko. Verím, že zajtra zabojujú a podajú skvelé výkony."

Zostávajúci program: 
Nedeľa (postupne od 13.00 h): 

Dvojhry: 
Dominika Cibulková – Angelique Kerberová 

Daniela Hantuchová – Andrea Petkovicová 
Štvorhra:
Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková – Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia