Dopravné ihrisko našlo miesto v knižnici

  • Spravodajstvo
  • 7. februára 2014, 08:48
  • Autor:ip

Vstupná hala mestskej knižnice ožila otázkami o chodcoch, vodičoch, cyklistoch a správaní sa na cestách.

V stredu 29. januára tu pracovníci mestskej polície postavili mobilné dopravné ihrisko a deti z materských a základných škôl si mohli vypočuť a dozvedieť sa nové informácie prostredníctvom prednášok.
„Športový klub polície (ŠKP) Piešťany, mestská polícia, knižnica a skupina autoškôl sa rozhodli, že v meste budú koordinovať dopravnú výchovu. V priestoroch knižnice budeme vysvetľovať teóriu, ale vyskúšame si aj prax. Postupne v budúcnosti plánujeme pripravovať aj rôzne akcie pre deti a mládež. Učiť ich, ako sa správať na cestách a v dopravných situáciách,“ povedal pre Piešťanský týždeň Jozef Vrbovský z ŠKP.
Jeho slová potvrdil náčelník mestskej polície Marcel Mihalik. V knižnici polícia pripravila stálu expozíciu mobilného dopravného ihriska. V minulom roku dopravnú výchovu prostredníctvom mobilnej plochy policajti vyučovali na školách v Piešťanoch. Aj keď išlo o ihrisko prispôsobené na prenášanie, jeho prevoz a rozloženie bolo časovo náročnejšie. V knižnici sa čas na poskladanie jednotlivých kusov skráti, aj z toho dôvodu, že dopravné značky a ďalšie súčasti sa nemusia celé rozoberať.

O rozvoji projektu dopravnej výchovy sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa číslo 6, ktoré je v predaji od 4. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda