Ako sa pripraviť na príchod domáceho miláčika

  • Spravodajstvo
  • 7. februára 2014, 08:57
  • Autor:ip

Chcete by ste si zaobstarať domáceho štvornohého miláčika? Piešťanský týždeň spoločne s veterinárom Miroslavom Bernátom z ambulancie AB-VET pripravil sériu článkov o psoch, mačkách a exotických zvieratách. V prvej časti sa dozviete o tom, ako sa nachystať na príchod nového zvieracieho člena rodiny.

„Pre každého majiteľa, hlavne pre rodičov, je dôležitým krokom uvedomiť si prípravu a zadefinovať si, čo od psa čaká. Treba zohľadniť veľkosť príbytku, či ide o byt, dom so záhradou, či bude psík bývať vo vnútri alebo vonku. Treba myslieť na priestor, kde bude mať svoj pokoj, a vyčleniť miesto, kde sa bude zdržiavať. Tiež je nutné si v domácnosti povedať, čo si pes bude môcť dovoliť a kam chodiť, a dohodnúť stravovacie návyky,“ uviedol M. Bernát.
Je rozdiel, či si do domácnosti prinášame mladé šteňa, dospelého psa alebo seniora. Pretože každá kategória má svoje špecifiká. Pri šteňatách začíname s výchovou najlepšie od prvého dňa. Je dôležité pripraviť vhodné krmivo, obojok a vôdzku, prípadne náhubok.
Posielajte otázky pre veterinára
Piešťanský týždeň pripravil v spolupráci s veterinárom M. Bernátom seriál o starostlivosti o zvieratá. Čitatelia budú mať možnosť nájsť na stránkach novín informácie a rady, ako sa starať o šteniatka, mačiatka, dospelé jedince či o zvieratá seniorov. Pokiaľ by ste mali otázku na veterinára, napíšte ju na adresu: redakcia@piestanskytyzden.sk alebo zatelefonujte na číslo 033/762 84 25 a odpoveď nájdete v novinách.

Celý článok si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa číslo 6, ktoré je v predaji od 4. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana