Zápisy budúcich prvákov

  • Spravodajstvo
  • 5. februára 2014, 09:58
  • Autor:ip

Rodičov, ale hlavne ich ratolesti čaká zápis do prvého ročníka.

Budúce prváčence si školské lavice vyskúšajú už v piatok 7. februára a tiež v sobotu 8. februára. Minulý rok sa na zápisy do piešťanských základných škôl (ZŠ) dostavilo 275 predškolákov. Najviac detí zapísali do škôl na Brezovej a Mojmírovej ulici.
Riaditeľ ZŠ Mojmírova Rudolf Kollár pre Piešťanský týždeň uviedol: „Počas dvoch dní zápisu bude v škole k dispozícii približne šesť pedagógov a tiež školský psychológ. Podobne ako v minulom roku, plánujeme otvoriť tri triedy teda zapísať približne šesťdesiat detí.“
Podľa riaditeľa ZŠ M. R. Štefánika Kamila Moravčíka sa u nich počet zapísaných prvákov pohybuje od 16 do 30 detí. Predškolákov budú skúšať štyri pedagogičky spolu so školským psychológom.
Na zápisy sa nepripravujú len na základných školách. Učitelia z materských škôl pripravujú svojich zverencov na prvé stretnutie so školskými lavicami a povinnosťami. „Prípravu robíme cielene a systematicky od troch do šiestich rokov detí. Špeciálne pred zápismi im skôr hovoríme, čo sa ich budú učitelia pýtať a akým spôsobom. Mali by mať pojem o číslach, mali by byť oboznámené s písmenkami a pedagógovia budú tiež zisťovať výslovnosť. Aj z toho dôvodu s deťmi cvičíme napríklad básničky,“ poznamenala riaditeľka Materskej školy 8. mája Gabriela Kaššáková. Dodala, že deti, ale aj rodičia absolvovali minulý týždeň individuálne pohovory so školskou psychologičkou. Tá rodičom odporučila, na čom by ešte s deťmi mali popracovať, prípadne čo sa treba doučiť.
V tomto roku budú do prvých ročníkov zapísané deti narodené do 31. augusta 2008. Treba priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz rodiča. Zápisy sa budú konať v piatok 7. februára od 14.00 do 18.00 a v sobotu 8. februára od 8.00 do 12.00 h. Zápis na ZŠ sv. Márie Goretti sa uskutoční v piatok od 13. do 18. hodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián