Petícia za zníženie prenájmu obradnej miestnosti je u prokurátora

  • Spravodajstvo
  • 5. februára 2014, 10:06
  • Autor:jk

Petícia z mája minulého roku pôvodne požadujúca len zníženie sumy za prenájom pohrebnej miestnosti má stále dozvuky.

Návrhom na riešenie ďalšej petície za odvolanie riaditeľa Služieb mesta Piešťany (SMP) a manažérky strediska pietnych služieb sa opätovne zaoberalo januárové mestské zastupiteľstvo.
Ešte na poslednom minuloročnom zasadnutí poslanci schválili trojčlennú dočasnú komisiu, ktorá dostala za úlohu návrhom sa zaoberať. Člen komisie a súčasne viceprimátor Piešťan Timotej Miština prítomných informoval, že komisia si podrobne preštudovala petičné hárky a zistila, že „práca petičného výboru bola dosť povrchná a bolo tam dosť nepresností“.
Predseda petičného výboru Vladimír Šišovský odovzdal 8. novembra minulého roku na mestskom úrade petíciu za odvolanie dvoch vedúcich pracovníkov SMP za dlhodobo neriešené problémy občanov. T. Miština skonštatoval, že komisia nenašla dôvody na odvolanie riaditeľa Ernesta Jančinu a v prípade manažérky Elišky Gockej zastupiteľstvo nemá právo zasahovať do vnútorných záležitostí príspevkovej organizácie.
Poslanecká dvadsaťpäťka túto informáciu akceptovala a hlasovaním sa s ňou stotožnila. Odporučenie, aby riaditeľ SMP E. Jančina vykonal v organizácii audit a na základe jeho výsledkov prijal potrebné opatrenia, sa však so súhlasom nestretlo.

Vyjadrenie Vladimíra Šišovského o ďalšom postupe sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 4. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián